18 / 04 / 2024

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesi tanıtıldı. 63 dönümlük bir alanda uygulanacak olan proje az katlı olarak tasarlandı...



Beykoz "Tokatköy Şehri- Sitare Yerinde Dönüşüm Tanıtım Programı ve Tapu Dağıtım Töreni" düzenlendi. Tanıtım toplantısına KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları, MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Tokatköy Muhtarı Galip Bekaroğlu, belediye birim müdürleri ve ilçe sakinleri katıldı. 

Şehr-i Sitare Yerinde Dönüşüm Projesi, Beykoz Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Tokatköy Mahallesi’nde 63 dönümlük bir alanda uygulanacak.

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

Mevlüt Uysal: Kentsel dönüşümü ilk görevimiz haline getirdik.

İBB Başkanı Uysal, törende konuşma yaptı. Uysal şunları söyledi, "Kentsel dönüşümü vatandaşın sorunu olarak görmüyoruz. Bir kamu sorunu olarak görüyoruz. Belediye olarak kentsel dönüşümü ilk görevimiz haline getirdik. Belediye bütçemizden bu işe 1 trilyon ayırdık. Vatandaş yerinde kalacak, binayı yıkıp yeniden yapacağız. Bunu yaparken de vatandaştan para almayacağız. Yüzde 20 imar kesintisiyle bu işi çözeceğiz."

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

"Beykoz’da mahalle kültürünü devam ettireceğiz"

Mevlüt Uysal, İstanbul’da uygulanacak genel kriterlerin yanı sıra her ilçeye özel çalışma yapacaklarını söyledi. Uysal, "Beykoz’da biz bu çalışmayı sizlerin burada komşularınızla, anılarınızla, o eski mahalle hayatınızla devam ettirmek üzere planladık. Buralara hazineden geldiği için metrekareye 700 TL değer biçilmiş.  Biz hiçbir şekilde kar etmeden müteahitten daha iyi imkân nasıl sunarız ona baktık. Konutları yüzde 20 kesintiyle yapacağız. Örneğin 3 katlı 125 metrekare inşaatı olan bir vatandaşımıza 300 metrekare inşaat vereceğiz. İsterse 100 metrekarelik 3 daire, isterse 150 metrekarelik 2 daire vereceğiz. Her dairenin de otoparkı olacak." ifadelerini kullandı. 

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

Kira ve taşınma yardımı KİPTAŞ’tan

Uysal konuşması sırasında kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar konusunda da bilgi verdi. İmza atıldığı zaman konutlara bin, iş yerlerine bin 500 TL kira yardımı yapacaklarını müjdeleyen Uysal, "Ayrıca 2 kira taşınma bedeli vereceğiz. Enkaz bedelini hesaplayıp formülü çözeceğiz. Eskiden kim kimle komşuysa yine komşuları bir araya getirerek, aynı binada toplayarak, camisiyle, otoparkıyla, parkıyla burayı başlatacağız. Beykoz’un lüks semtlerinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköy sakinleri de öyle yaşasın istiyoruz." dedi.

Zemin+5 kat binalar

Projede yüksek katlı binaların olmayacağını ifade eden  Mevlüt Uysal: "KİPTAŞ teknik çalışma bir yaptı. Yüksek binalar olmayacak. Zemin +5 kat planlandı.  Artan binaları rastgele satmayacağız. Yeşili koruyan güzel bir proje. Hızlı bir şekilde imzaları tamamlarsanız, tapular zaten belediyede, buranın bu yıl temelini atalım, seneye bu vakitler kentsel dönüşüm deyince gidin Tokatköy’ü görün diyelim. Beyoğlu’nda başladık, Beykoz’da ikinci örnek olsun." şeklinde konuştu. 

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesinin detayları belli oldu!

Tapu sevinci devam ediyor

Toplantının ardından Tokatköy’de 2/B arsaları üzerinde yaşayan hak sahiplerinden 20’sine sembolik olarak Başkan Yücel Çelikbilek ve başkan yardımcıları tarafından tapuları teslim edildi. 
 


Geri Dön