28 / 03 / 2024

Beykoz'da 2/B'ye 25 bin tapu!

Beykoz'da 2/B'ye 25 bin tapu!

Yücel Çelikbilek, "Tapuların sahte olduğuna dair söylentiler yayılıyor. Devletin verdiği belgenin sahtesi olmaz" dedi BEYKOZ'da 2/B arazilerinin tapu çalışmaları sonuçlandı, 25 bin hak sahibine tapuları verildi.



Beykoz'da orman vasfını yitirmiş 2/B arazilerinin ilk tapuları dağıtıldı. 25 bin hak sahibine tapuları verildi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Tapuların sahte olduğuna dair söylentiler yayılıyor. Devletin verdiği belgenin sahtesi olmaz" dedi BEYKOZ'da 2/B arazilerinin tapu çalışmaları sonuçlandı, 25 bin hak sahibine tapuları verildi. 


"Tapu Dağıtım ve Toplu Açılış Töreni"nde temsili olarak 115 kişiye 141 tapu dağıtıldı. Belediye Meydam'nda düzenlenen tapu dağıtım törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve vatandaşlar katıldı. 


'BEYKOZLU BEYKOZ'DA KALACAK' 


Törende konuşan Başkan Çelikbilek, tapu ve mülkiyet sorununun yıllardır istismar edildiğini söyledi ve 2/B sürecini şöyle aktardı: "Beykoz 15 Kasım 1995'te bir talihsizlik yaşadı, ilçe tüm köyleriyle birlikte doğal sit alanı ilan edildi, imar ve mülkiyet sorunlarına mahkûm oldu. Sonra ikinci bir darbeyi yaşadı, tapu tahsis belgeleri iptal edildi. 

2009'da göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 'Beykozlu Beykoz'da kalacak' diye söz verdik ve bu sözü yerine getirdik. 25 bin hak sahibine tapularını vermekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz." 


TAPU SAHTE OLAMAZ 


Çelikbilek, 2/B'yle ilgili çeşitli dedikodular yapıldığını da söyledi: "Tapuların sahte olduğuna dair bir söylenti yayılıyor. 


Devletin verdiği belgenin sahtesi olmaz, biz bu çalışmayı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'yle birlikte yürütüyoruz. Tapular Ankara'dan kayıtlarımıza geçti. Şimdi de halkımıza satışını ve dağıtımını başlattık. Kimsenin analarınızın ak sütü gibi helal olan tapularınız üzerinden spekülasyon yapmasına asla izin vermeyin" dedi. 

2/B, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler anlamına geliyor. 2/B, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltmadır. 2/B arazilerinin İstanbul'da en fazla olduğu yerlerden biri Beykoz. Önceki gün yapılan törenle, Beykoz'daki ilk 2/B tapuları da hak sahiplerine verilmiş oldu. 


Habertürk


Geri Dön