25 / 04 / 2024

Beykoz’da sosyal konut hamlesi!

Beykoz’da sosyal konut hamlesi!

Beykoz Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunda, sosyal konut amaçlı Soğuksu’da satın alınacak taşınmazla ilgili oylama yaptı. 



Aynı oturumda, Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2. Etabı’na onay verildi. 

 

Dost Beykoz Gazetesi'nde yer alan habere daha önce sosyal konut projesi hayata geçirmek adına Riva’da arazi satın alacağını açıklayan ve Meclisten onay alan Beykoz Belediyesi, bu kez Soğuksu Mahallesi’nde sosyal konut amaçlı arsa alacağını açıkladı. 

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek sosyal konut hamlesi hakkında şu açıklamları yaptı; Soğuksu’da satın alınması düşünülen 5500 metrekarelik alan üzerinde 90 metrekarelik 100-150 civarında konut inşa edileceğini söyledi. 

 

Meclis genel kurulu, gündemde yer alan diğer maddeleri de görüşerek aşağıdaki şekliyle karara bağladı.

 

1-İlçemizde bulunan 45 mahallemizin Muhtarlıklarına hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik nakdi yardım yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle,

 

2-Kentsel Yenileme Projelerinde Toplu Konut olarak değerlendirilmesi amacıyla Beykoz İlçesi, Paşabahçe Mahallesi, 889 ada 47 parsel 40 pafta sayılı taşınmazın Belediyemizce satın alınması hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu oy çokluğuyla,

 

3-İlçemiz sınırlarında ihtiyacı olan mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bakım ve onarımlarının Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünün bütçe kodundan yıllara sari olarak yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle,

 

4-Şahinkaya Mahallesi 376 ada 1 parsel ve 506 ada 3 parsel sayılı taşınmaz üzerinde yapılması planlanan Okul Projesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle meclisten geçti.

 

“Beykoz İlçesi, Tokatköy Mahallesi, Gazi Serdar Karakullukçu Çıkmazı isminin Şehit İzzet Taş Çıkmazı olarak değiştirilmesi hakkındaki Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünün teklifi” ise İBB’den geldiği şekilde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.
 


Geri Dön