19 / 04 / 2024

Beykoz'un imar sorunu çözülecek!

Beykoz'un imar sorunu çözülecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ile birlikte yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.



AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ile birlikte yerel basın mensuplarıyla buluştu.

Dost Beykoz'da yer alan habere göre, İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç'ında katıldığı toplantının tanışma toplantısı olduğunu söyleyen Ak Parti Adayı Murat Aydın, Beykoz'un mülkiyet sorunun büyük oranda çözüldüğünü kalan kısmının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer bakanlıkların destekleriyle çözme gayreti içinde olacaklarını açıkladı.

Programda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, basınla istişare etmek, hem de seçim döneminde yapılacak çalışmaların alt yapısına yönelik fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

"İlçe Başkanlığı bize verildi"

"Bizde görev istenmez verilir" diyen Başkanı Dilmaç, "bu anlayışı tam yaşayan bir kardeşinizim. İlçe Başkanlığı bize verildi... Buna rağmen belediye başkan aday adaylığı sürecinde benim ismimde gündeme geldi. Partimizin yetkili organları yapmış olduğu istişareler sonucunda Murat Aydın'ın Beykoz'da aday olmasını uygun gördü" açıklamasında bulundu.

"Beykoz'a taşınıyorum"

"Seçimleri etkileyen genel şartlar olduğu gibi yerel ve özel şartlarda vardır. Ben hiç bir seçime garanti gözüyle bakamam. Seçimin garantisi olmaz. Milletin iradesi yok sayılamaz" diye konuşan Aydın, sorulan bir soru üzerine Beykoz'a taşınacağını söyledi.

Seçimi kazansa da kazanmasa da Beykoz'da oturacağını açıklayan ''Aydın, bundan sonra Beykozluyum. bir müddet kirada oturacağım. Daha sonra Zeytinburnu'nda dairemi satıp Beykoz'a taşınacağım'' dedi. 

Mülkiyet probleminin büyük oranda çözüldüğünü söyleyen Aydın, ''Beykoz'un fabrikalarıyla birlikte başlayan mülkiyet problemi büyük oranda çözüldü. Bizde bundan sonrasını tamamlayabilmek için çaba sarf ederken, kanunların bize verdiği yetkiyi kullanacağız'' şeklinde konuştu.

Beykoz un imar sorunu çözülecek! 

Aydın, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Beykoz'un en önemli sorunu imar"

''Bir belediye başkanı ne yapabilir? İmarla ve mülkiyetle ilgili konuyu el alalım. Bu konuda Beykoz Belediyesi'nin yetkileri ne? Bu konuda Beykoz Belediye Başkanı'na anayasa ve kanunların verdiği yetkiler vardır.

"Beykoz Belediyesi olarak yetkiniz ne kadardır?"

Siz ön görünümde ruhsat veremezsiniz? Boğaziçi İmar İBB'ye bağlı. Siz imar planı yapabilir misiniz ön görünümle ilgili olarak? Yapamazsınız... Kim yapabilir? Özel bir kanunla belediyenin dışındaki görevlendirilmiş kurum ve kuruluşlar yapar. Doğal SİT alanına imar planı yapabilir misiniz? Yapamazsınız. Kim yapabilir? İlgili bakanlık yapar. Koruma havzasıyla ilgili, imar planı yapabilir misiniz? Dolayısıyla o konuda da, İSKİ ve Büyükşehir yetkilidir. Ne kaldı geriye, doğal SİT, Öngörünüm ve havza olmayan yerler... Azıcık bir alanda imar planı yapabilirsiniz. Beykoz Belediye Başkanı'nın yetkisi sadece o alandan ibarettir.

Beykoz'un imar sorunun çözümü

Beykoz'un imar planının çözülebilmesi için Beykoz Belediyesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili bakanlığın ve merkezi yönetimin birbiriyle uyumlu çalışabiliyor olması gerekir.

"Mülkiyet problemi ile ilgili devrim niteliğinde adımlar atılmıştır"

Geçmişte bu problemin çözümüyle ilgili bir anayasa değişikliği yapılmış 2B ile ilgili uyum yasaları çıkmış. Büyük bir çözüm adımı atılmış. Bundan sonraki süreçte bu şekilde devam edecektir. Bu konuyla ilgili bir altlık zaten oluşturulmuş. Bunda sonrası bürokrasi işleri. Geçmiş yönetimler devrim niteliğinde atılması gereken adımları atmıştır. Bu uyum olmasaydı Beykoz'un imar probleminin çözümü kesinlikle bu noktaya gelemezdi.

Sayın Cumhurbaşkanımız bize böyle bir görev tevdi etti. Çok onur duydum. Bu görev beni inanılmaz mutlu etti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bana söylediği, Beykoz'un problemleri var. Bu problemleri konuşacak ve çözeceksin. Böyle bir irade yukarıda var. Hepsini çözemeyiz. Ama çözüm yolunda Beykoz halkını rahatlatacak bir sistem kuramazsak problem bizdedir.

'Bu iş bizi aşıyor' diyemeyiz. Bu işin başında iktidar partisinin genel başkanı Türkiye Cumhurbaşkanı var.''


Geri Dön