25 / 04 / 2024

Beylikdüzü-Avcılar metrobüs inşaatı bitecek mi

Beylikdüzü-Avcılar metrobüs inşaatı bitecek mi

Beylikdüzü'nde halen süren metrobüs inşaatı, martta da bitecek gibi gözükmüyor



29 Ekim’de biteceğine kesin gözüyle bakılıyordu Avcılar-Beylikdüzü metrobüs inşaatının… 2011’in 29 Ekim’inden söz ediyorum. Temel atma töreninde tarih verilmişti. 29 Ekim’de resmi açılışı yapılacaktı. Yetişmedi, aralık ayına sarktı. Oradan da ocak ayına… Hava şartları falan derken şimdi de martta bitmesi konuşuluyor. Ancak hiç de marta yetişeceğe benzemiyor. Gece gündüz demeden çalışılsa bile yetişmesi mümkün gözükmüyor ki, firmalar sadece gündüz çalışıyor. Geceleri çalışan işçi görmek pek mümkün değil.


79 milyon TL’ye mal olan ve Avcılar’dan Beylikdüzü’ne uzanan hattın büyük bir kısmında beton ve asfalt işlemi bitmişti. Ancak bazı yerlerde yapılan asfaltın tekrar kazıldığını görüyoruz. Yapılan yerlerin tekrar tekrar kazılması akıllarda soru işareti uyandırıyor tabii… Söylentilere göre hattın altındaki kanalizasyon boruları çalışmalar sırasında hasar görmüş. Bu sebeple de beton ve asfaltı kırılarak yeni borular döşenmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen ay yaptığı açıklamada, bölgedeki çalışmaların gecikmesinin vatandaşa sıkıntı yarattığını, o sıkıntıyı yaşayanlardan özür dilediğini, kolay bir iş olmadığını, zamanında bitiremediklerini ve ciddi ıstırap çekildiğini, ekiplerinin yanlışları, müteahhidin eksikleri olduğunu söylemiş ve faturasını bölge halkı ödediği için özür dilemişti.
Ancak trafikte saatler geçiren bölge halkı, hattın bir an önce tamamlanıp açılmasını bekliyor. Hattın ne zaman tamamlanacağı konusunda ise kesin bir bilgi veren yok.

Metrobüs inşaatının doğru bir planlamayla trafiği en az etkileyecek şekilde yapılmamasına mevcut trafiğin alternatif güzergâhlar düzenlenerek yönlendirilmemesi de eklenince, trafik sabah ve akşam saatlerinde kördüğüme dönüyor. Her gün bu inşaat yüzünden aksayan trafiğin çilesini çeken bir vatandaş olarak sormak istiyorum: “Beylikdüzü-Avcılar metrobüs inşaatı bitecek mi”

Yeni bir şirket...Ota Bomonti Gayrimenkul
Bu ayın başında pek bereketli olan gayrimenkul sektörümüze yeni bir şirket daha eklendi. Adı Ota Bomonti Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketi. Şirket ortaklarının, yanlış hatırlamıyorsam bu beşinci şirketi. Diğer şirketleri TAO Gayrimenkul, Ota Antakya, Ota Ataşehir ve Ota Topkapı Gayrimenkul İnşaat ve Turizm Anonim Şirketi. Ortaklara gelecek olursak; Tahincioğlu gıda, tarım, enerji, finans ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Abdi İbrahim ise Türkiye’nin ilk ilaç firmalarından biri... Mar Yapı da yılların inşaat firması… Bu üç grubun patronları Özcan Tahincioğlu, Nezih Barut ve Münir Özkök, 60 milyon TL sermayeyle yeni şirketlerini kurdular.

Seda TABAK/Hürriyet


Geri Dön