28 / 03 / 2024

Depremde duran Avcılar metrobüsle ayağa kalktı!

Depremde duran Avcılar metrobüsle ayağa kalktı!

Marmara Depremi ’nden sonra emlak piyasası duran Avcılar, metrobüs hattı sayesinde ayağa kalktı. Markalı ve yeni deprem yönetmeliğine göre inşa edilmiş sitelerle fiyatlar yukarı çıktı.




Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan, çarpık yapılaşmadan uzak bir görünümü olan Avcılar, 99 depreminden önce İstanbul’un en fazla ilgiyi gören ve tercih edilen semtlerinden birisiyken, depremde ilçede bazı binaların yıkılması bölgeye olan güveni azalttı. Deprem sonrasında bölgede ev ve kira fiyatları neredeyse yarıya inerken, emlak piyasası durma noktasına geldi. Ancak, depremden sonra çıkan yönetmelikle yeni binalar inşa edildikçe bölge, yeni projelerle gündeme gelmeye başladı. 

 

Metrobüs bereketi

 

2009 yılında metrobüs hattının devreye girmesiyle, Avcılar’da emlak piyasası hareketlenmeye başladı. Metrobüsün ardından merkezi bir yerleşim alanı olarak kabul edilen Avcılar, yeni projelerin de tercihi olmaya başladı ve depreme dayanıklı, sosyal alanları geniş siteler hayata geçirilmeye başlandı. Deniz ve göl manzarasına sahip olan ilçe, yeniden eski değerine kavuşmaya başladı. Bu gelişmelerin ardından da İstanbul’da markalı konut üreten inşaat firmaları bölgeye yavaş yavaş girmeye başladı. 

 

İlçenin merkezindeki konut fiyatlarının metrekaresi 1.500 liradan başlıyor. Yeni binaların yapıldığı mahallelerde metrekare fiyatı 4 bin lirayı buluyor. Sosyal olanakları olan ve kalitesi yüksek projelerde bu fiyatlara ulaşılıyor. Avcılar, Avrupa yakasında gelişen Halkalı, Başakşehir, Beylikdüzü gibi semtlerin yol üzerinde bulunduğu için de tercih sebebi oluyor. 

 

Öğrenci hareketi

 

İlçede, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusü büyük öneme sahip. Genellikle, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 gibi geniş konut tiplerinin inşa edildiği bölgede, öğrencilere hitaben 1+1 daire tipleri de yaygınlaşıyor. Ayrıca bölgedeki kiralık piyasası da her yıl öğrenciler sayesinde hareketleniyor. 

 

Avcılar’da 30. katta havuz imkanı

 

AVCILAR’DA Doruk GYO tarafından inşa edilen rezidans projesi Allure Tower, 30 katlı blokta toplam 400 rezidanstan oluşuyor. Allure Tower’da, hepsi göl ve deniz manzarasına sahip olan ve 1+1 ve 2+1 tipindeki rezidans ve homeofisler yer alıyor. Proje, havaalanı ve fuar merkezlerine yakın olması, deniz ve göl manzarası, E5 cephesi, metrobüs durağının yanındaki konumu, 30. kattaki havuzu, home-ofis olarak kullanılabilme gibi imkanları nedeniyle, yatırımcı ve kullanıcılar tarafından ilgi görüyor. Projede kaba inşaat yüzde 30 seviyesine geldi. 

 

Deniz ve bahçe manzarası var

 

GÜL Proje ve Toya Yapı ortaklığı ile inşa edilen Avcılar Park projesinde 19 blok, 275 daire ile 50 mağaza ve bir süpermarket bulunuyor. Proje, 10 futbol sahası büyüklüğünde, 39 bin metrekarelik dev bir alanda yer alıyor. 1.500 metrekarelik sosyal tesis alanının bulunduğu proje, Marmara Denizi ve 24 bin metrekarelik bahçe manzarasına sahip. 

 

4 bin 300 kişi yaşayacak 

 

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO güvencesiyle, Be - Ma İnşaat tarafından inşasına devam edilen Göl Panorama Evleri bölgeye 1.431 konut ve 40 ticari ünite kazandırıyor. 95 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Göl Panorama Evleri, 530 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor. Göl Panorama Evleri’nde geniş ve ferah kullanım alanları sunan daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerine sahip. Bahçeşehir’in tam karşısında, Küçükçekmece Gölü manzarasına hakim bir noktada yükselen Göl Panorama Evleri, bölgenin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Yeşil alanlara geniş yer ayrılan Göl Panorama Evleri’nin blokları 95 bin metrekarelik arsanın 8 bin 500 metrekarelik bölümü üzerinde konumlanıyor. Proje genelinde arsanın yüzde 83’lük bölümü peyzaj ve rekreasyon alanlarına ayrılıyor. Yaklaşık 4 bin 300 kişinin yaşayacağı Göl Panorama Evleri, bünyesindeki ticari ünitelerle birlikte bölgenin merkezini oluşturacak. İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği projede teslimler 2016’nın Aralık ayında yapılacak.

 

Toya Vista’da yaşam başlıyor

 

TOYA Yapı’nın Avcılar’ın merkezinde inşa ettiği Toya Vista’da teslimlere bir ay kaldı. 132 konut ve mağazalardan oluşan Toya Vista’da 99 ile 162 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Toya Vista’da deniz ve göl manzarası birlikte sunuluyor. 15’inci katta konumlanan sosyal tesislerde fitness center, buhar banyoları ve açık havuz gibi imkanlar sunuluyor. Toya Vista, E-5’e ve Avcılar metrobüs durağına yürüme mesafesinde bulunuyor. 



Vatan


Geri Dön