23 / 04 / 2024

Beyoğlu yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Beyoğlu yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Beyoğlu Sütlüce'de açılan Clarion Hotel’in tanıtım toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Giderek gelişen Beyoğlu artık herkesin gıpta ile baktığı bir oldu." dedi.




Tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye’nin merkezi noktalarından birisi olan Beyoğlu, yeni yatırımlar ve hayata geçirilen dev projelerle, Türkiyeve dünyadan bir çok yatırımcının ilgisini çekiyor.35 ülkede 6 bin 300 otel ve 500 binin üzerinde odayla dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri olan Choice Hotels, Beyoğlu Sütlüce'de açtığı “Clarion Hotel Golden Horn”la oteller zincirine bir yenisini daha ekledi. Clarion Oteli’in tanıtım toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Choice Hotels Avrupa Satış ve Dağıtım Kıdemli Yöneticisi Guillaume Filly’nin yanı sıra Türkiye'den yaklaşık 100 acente temsilcisi katıldı.

 BEYOĞLU BİR MARKA ŞEHİRDİR

Sütlüce'deki Clarion Hotel Golden Horn'da gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nun bir marka şehir olduğunu belirterek,“Şehirler gelişmiş ülkelerde özellikle kendi alanlarını belirlerler. Türkiye tabi o konuda kendi kabuklarını kırıyor ve şehirlerde şehirlerin liderlikleri, şehirlerin ne olacağı konusunu konuşuyor. Eğer bir şehirde ekonominin ne olacağı belliyse, eğitimde ona göre endekslendiyse o şehirde inovasyon, girişimcilikve markalaşma vardır. Beyoğlu tarihi eserleriyle ve tarihi mekanlarıyla, kültür ve turizm endüstrisi olacak.” dedi.

 BUGÜN 45.000 YATAĞIMIZ VE 8000 İŞLETMEMİZ VAR

Beyoğlu’nda 2004 yılında 6000 tane yatak ve 800 civarında da işletme olduğunun da altını çizen Başkan Demircan, “Bugün Beyoğlu’nda 45.000 yatağımız ve 8000 işletmemiz var. Bunların yanı sıra Beyoğlu’nun nüfusu 250 bin ve bunlardan 80 bin’i SSK’lı çalışan. Son on iki yılda 3 bin binayı restore ettirdik. Beyoğlu Türkiyede, hatta dünyada bir merkezi noktadır. Eğer Türkiye’ye gelinecekse Beyoğlu bir duraktır. Çünkü Beyoğlu’nda turistik sezon 12 ay devam eder.” diye konuştu.

 BEYOĞLU ARTIK HERKESİN GIPTA İLE BAKTIĞI BİR YERDİR

Başkan Demircan, “Beyoğlu’nda yaşatmaya çalıştığımız en önemli değerler farklılıklardır,yapıtlar… Bunlar var ise her şey var.Bu varsa insan var, kalabalık var, alışveriş var. Önemli olan bunları yaşatmaktır.Giderek gelişen Beyoğlu artık herkesin gıpta ile baktığı bir yerdir. Buraya yapılan yatırımlar Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan değerlerdendir. Onlar olmasa böyle cazibe merkezi olmayabilirdi. Buralara bu yatırımlar yapıldığı sürece Beyoğlu tarihi yapısını koruyarak gelişmeye devam edecek.Bu yatırımlar için teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

 YENİ OTELLER AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Choice Hotels Avrupa Satış ve Dağıtım Kıdemli Yöneticisi Guillaume Filly de yaptığı konuşmasında, dünyadaki büyüme planlarında Türkiye'nin en fazla önem verdikleri pazarlardan biri olduğunu belirterek, "Choice Hotels olarak planlarımızı uzun vadeli yapıyoruz ve Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Türkiye'deki büyüme hedefimize paralel olarak yeni oteller açmaya devam edeceğiz." dedi.



Beyoğlu Belediyesi



Geri Dön