19 / 04 / 2024

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.



İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız konuyla ilgili olarak ilk fiziki adımın atıldığını söyledi.

Beyoğlu ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

Gerçekleştirilen kurul toplantısında, yıkım çalışmalarının başlaması şeklinde bir karar alındığını kaydeden Haydar Ali Yıldız, konuyla ilgili olarak yıkım çalışmalarını hak sahiplerinin yürüteceğini söyledi.

Haydar Ali Yıldız, şunları dile getirdi:  "Buraya büyük araçların, iş makinelerinin girmesi zor görünüyor. Onun için malikler inşaat firmalarıyla anlaşıp buranın yıkımını gerçekleştirecek. Zaman içerisinde bir taraftan buranın yıkımı gerçekleşecek diğer taraftan da ne olabileceği üzerinde hak sahiplerinin zihninde bir fikir oluşmuş olacak. Tabii ki biz de imar mevzuatı neyi gerektiriyorsa o konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Beyoğlu ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

- "Zihinsel dönüşüm gerçekleşti"

Haydar Ali Yıldız, konuyla ilgili olarak şu cümleyi kurdur: "Elbette bir yeme içme mekanı olacak ama bunun dışında bir fonksiyonu da şu anda öngörmüyoruz." 

Yıkımla ilgili olarak konuşan Yıldız, şunları dile getirdi: "Belediye, kamu olarak düzenleyici rolümüzü ortaya koyuyoruz ve kültür sanat diyoruz. Tarihi dönüşüm kolay değil. Burada bir zihinsel dönüşüm gerçekleşmiş görünüyor. Süre konusuna da, yapım, inşaat, maliyet, yapacak olanların maddi durumlarından dolayı bizim dahil olmamız söz konusu değil. Küçük tiyatro salonu, yeme içme, kütüphane şeklinde turizm noktasında turistlik bir bölge. Farklı fikirler dile getirildi ama öncelik bölgenin tarihi dokusu."

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!


Geri Dön