28 / 03 / 2024

Bien'in Sultan Serisi'ne A’Design Award ödülü!

Bien'in Sultan Serisi'ne A’Design Award ödülü!

Bien Seramikleri’nin eski bir anlayışı yeniden yorumlayarak 2015 yılında banyo koleksiyonuna eklediği ‘’Sultan’’ serisi “A’Design Award” ödülüne layık görüldü.



Bien yöneticileri Osmanlı dönemine ait banyo kültürünü kendisine hareket noktası alarak tasarladığı ''Sultan’’ serisi ödül töreni için İtalya’ya gitti.


Dünyanın en prestijli kurumlarından İtalya Como Kültür Departmanı’nın düzenlediği A’Design Award’a birçok ülkeden farklı kategoride 12 bin başvuru gerçekleşmişti. 8 Haziran Çarşamba günü İtalya Como Gölü’nde düzenlenen Gala Gecesi’yle ödüller sahiplerini buldu. Ödülü almak üzere Bien Tasarım Müdürü Tolga Berkay Como’da düzenlenen galaya Bien Seramik Kanal Geliştirme Müdürü Ebru Şener’le birlikte katıldı. Renkli geçen törende ödül alan tasarımcılar ödülleriyle bol bol poz verdi.


Bien Tasarım ekibinin 500 yıllık Osmanlı banyo ve hamam kültüründen ilham alarak tasarladığı Sultan Serisi koleksiyonu hem adını hem de çıkış noktasını Osmanlı Sultanları’nın kaftanlarında yer alan özgün desenlerden alıyor. Seri seramiğe elle işlenmiş gibi duran şık motifleri ve renk geçişleriyle banyolarda büyülü, masalsı bir atmosfer yaratıyor. Bien Sultan Serisi, suyu ve tarihi dokuyu bir arada yaşatmak için tasarlandı. Banyolarda Osmanlı’nın görkemli kültürüne yer açmak isteyenler için eşsiz bir tasarım olan Sultan Serisi ödülle de taçlanmış oldu.


Geri Dön