26 / 04 / 2024

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle; Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi süpermarket zincirlerinde ürün fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Artan enflasyonla birlikte başta gıda ürünleri olmak üzerine birçok ürün fahiş zamlarla karşı karşıya kaldı.

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi süpermarket zincirlerinde de ürünlere biçilen fiyatlar tartışma yarattı.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Küle, perakende sektörüne ilişkin ikinci soruşturmada da "topla-dağıt karteli" (hub and spoke) kapsamında yeniden fiyat tespiti üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, söz konusu soruşturmada nihai kararın bu yılın sonu gibi verileceğini söyledi.

Bim, A-101, Migros, Carrefoursa gibi zincirmarketlerde ürünlere indirim gelecek mi? Sıcak gelişme...

Küle, yaptığı değerlendirmede, Rekabet Kurumunda soruşturmaları daha çok şikayet üzerinden başlatmaya özen gösterdiklerini söyledi. Resen başlatılan soruşturma sayısının çok az olduğunu ifade eden Küle, şikayetlerin önce ilgili süzgeçten geçtiğini, sonra Kurula geldiğini bildirdi.

Kurulun ön araştırma yapılmasına karar vermesinin ardından resmi sürecin başladığını ifade eden Küle, süreci şöyle anlattı:

"İlk önce ön araştırma başlatıyoruz. Kurul kararıyla yerinde inceleme yetkimiz var. Bu aşamada özel hayata kesinlikle girmiyoruz.

Yüksek teknoloji ekipman desteği ile inceleme yapan uzmanlarımız bu konuda eğitimli ve bilinçli. Sadece inceleme konusu araştırılıyor, özel hayatla ilgili hiçbir şey incelenmiyor."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön