28 / 03 / 2024

Bina vergisi ödeme yeri!

Bina vergisi ödeme yeri!

Konut, iş yeri ve bina gibi gayrimenkullere sahipseniz ve muafiyet özelliklerini taşımıyorsanız, bina vergisi yükümlüsü oluyorsunuz. Her sene ödenmesi gereken bina vergisi ödeme yeri neresi?



Bina vergisi ödeme yeri!

Bina vergisi yükümlülerinin her sene yılın belli dönemlerinde vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Bina vergisi kanunu kapsamında yer alan esaslara göre söz konusu vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki emlak vergisi nereye ödenir?


Gayrimenkul vergi ödemeleri, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak, gayrimenkulünüzün bir başka şehirde olduğunu farz edelim. Bu durumda bina vergisi ödeme yeri neresi oluyor?


Bina vergisi ödeme yeri: Bina vergileri, belediyelerin "e-belediye" programını kullanmaları durumunda internet üzerinden ödenebiliyor. Ancak gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediye bu sisteme dahil değil ise, ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Bina vergisi ödeme zamanı:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bina vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ayında yapılırken; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Bina vergisi oranları:

Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6


Bina vergisi kanunu!


Geri Dön