24 / 04 / 2024

Binance 31 Aralık'ta Çin'den çekiliyor!

Binance 31 Aralık'ta Çin'den çekiliyor!

Kripto para borsası Binance, Çin'in kripto piyasasına ilişkin düzenlemeleri sonrası yuanla işlem yapılmasını durdurmaya karar verdi. 



İşlem hacmi olarak dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Çin’in kripto para işlemlerine katı tedbirler uygulaması ve Bitcoin madenciliğini yasaklamasından sonra kendi platformunda yuanla alım satım işlemleri yapılmasını durduracağını duyurdu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin merkez bankası (PBOC), 24 Eylül tarihinde kripto paraların piyasalarda geleneksel para birimleri gibi dolaşıma girmemesi gerektiğine dikkat çekerek, yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin’deki yatırımcılara internet üzerinden hizmet sunmasını yasakladığını ve finansal kuruluşların, online ödeme ve internet şirketlerinin kripto para işlemlerini yapmasına kısıtlama getirdiğini belirtmişti. 

 Binance 31 Aralık ta Çin den çekiliyor!

31 ARALIKTA ÇEKİLİYORLAR

Bu kararın ardından Binance, Çin’deki sıkı önlemlerden sonra kendi platformundaki tüketiciden tüketiciye alım satım işlemlerinde yuan kullanımını bu sene 31 Aralık tarihinde durduracağını ve Çin’deki müşterileri için “yalnızca para çekme” moduna geçeceğini açıkladı.

Binance her ne kadar Çin’de kurulmuş bir kripto para işlem platformu olsa da, Çin’in kripto paraya sıkı düzenlemeler uyguladığı 201 yılında Çin’den ayrılmıştı.

 Binance 31 Aralık ta Çin den çekiliyor!

Çin’de kurulmuş diğer başka bir büyük kripto para borsası OKEX de bugün gerçekleştirdiği açıklamada 2017 yılından itibaren esas faaliyetlerini uluslararası piyasalara çektiğini ve Çin’de tanıtım yapmayı ve hizmet vermeyi durdurduğunu duyurdu. 

Çin’in en büyük kripto borsası Huobi de geçen ay ülkedeki operasyonları 31 Aralık’ta durduracağını belirtmişti.

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön