29 / 03 / 2024

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance önemli bir açıklamada bulundu. Şirketler Çinli yatırımcıları kabul etmeyeceklerini duyurdu.



Kripto para borsaları Huobi ve Binance, Çinli yatırımcılara onay vermeyeceklerini duyurdu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çin, kripto para ticaretiyle ilgili baskıyı ağırlaştırarak, kripto para ile gerçekleştirilen bütün işlemleri “yasa dışı” olarak açıklamıştı. Kripto para piyasalarında Çin'in bu kararın ardından sert düşüş kaydedildi. Çinli regülatör kuruluşlar tarafından geçtiğimiz hafta kripto paraların yasa dışı ilan edilmesinin ilk sonuçları ortaya çıktı. 

Çin'in en büyük kripto para borsası Huobi ile dünyanın en büyük borsalarından Binance, Çin merkezli mobil telefon numaraları ile kayıt almamaya başladı. 

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Huobi tarafından gerçekleştirilen açıklamada sene sonuna kadar Çin merkezli mobil telefon numaraları ile açılmış olan hesapların da kapatılacağına dikkat çekildi.

ÇİN YASA DIŞI İLAN ETMİŞTİ

Çin Merkez Bankası ve Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın da aralarında olduğu 10 kamu kurumunca gerçekleştirilen ortak açıklamada, kripto paralar konusunda vatandaşları risklerden korumak amacıyla “sert” olunacağının altı çizilmişti.

Açıklamada, kripto paralara ilişkin “spekülasyonların” engellenmesi amacıyla kamu kurumlarının yakın çalışacağı belirtilerek, ülkede kripto parayla yasa dışı fonlama ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerinin durdurulması gerektiği ifade edilmişti.

Çin Merkez Bankası internet sitesinde ise Pekin yönetiminin “vatandaşların varlıklarını korumak, ekonomik, finansal ve sosyal düzeni sürdürmek için sanal para spekülasyonunu, ilgili finansal faaliyetleri ve uygunsuz davranışları kararlılıkla azaltacağız” ifadesine yer aldı. 

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

FAALİYETLERİNİN BAŞKA ÜLKELERE TAŞIYORLAR

Çin Merkez Bankası, kripto paraların resmi para birimi olmadığı ve geleneksel para birimleri şeklinde dolaşımda bulunmaması gerektiğinin altını çizerek, söz konusu para faaliyetleriyle ilgili sert adımlar atılacağını açıklamıştı. 

Yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin’de hizmet sunamamaları için bu borsalara ülkeden erişime engel getirileceğini duyuran Merkez Bankası, finansal kuruluşlar ile ödeme ve internet şirketlerinin kripto para ticaretini kolaylaştırmasının da yasaklanacağına vurgu yapmıştı. 

Binance ve Huobi, Çinli yatırımcıları kabul etmeyecek!

Pekin Yönetimi, Çin vatandaşlarını finansal riskten korumak amacıyla Mayıs'ta kripto para madenciliği ve işlemlerinin kısıtlanmasına ilişkin kararlar verdi. Dünyada Bitcoin madenciliğinin neredeyse yarısını üstlenen Çin'deki madenciler, hükümetin kısıtlamalarından sonra faaliyetlerini başka ülkelere taşımaya başlamıştı.

Kripto paralarda Çin depremi: Hesaplar kapanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön