26 / 04 / 2024

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

Çinli yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapacak!

İkinci Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi 26 Eylül’de gerçekleşecek. Toplantıda buluşacak Çinli ve Türk yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek.



Çinli ve Türk yatırımcılar 26 Eylül’de İstanbul Grand Hyatt Otel’de bir araya gelecek. 2. Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi’nde buluşacak yatırımcılar işbirlikleri ile gündeme gelecek. Eski Ekonomi Bakanı ve Çelebi Stratejik Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Işın Çelebi, zirvenin organizatörlüğünü üstleniyor. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, zirvenin ardından Türkiye’ye çok büyük bir kaynak girişinin olabileceğini müjdeleyen Çelebi, “Senstone Capital, elindeki, Kentucky ve Pizza Hut hisselerini sattı. Buradan elde ettiği geliri, sağlık turizmi ve hijyenik gıdaya yatırım yapmak istiyor. Türkiye’ye otel satın alma ile giriş yapabilir. Ayrıca kafe zinciri ile de görüşme halinde. Eğer anlaşma olursa bu markayı global anlamda büyütmek istiyor. Zirve ile Türkiye’nin bu ortamından çok daha güçlenerek çıkmasını sağlayacak bir çalışma içindeyiz” şeklinde konuştu. 


Geri Dön