26 / 04 / 2024

Bingöl Belediyesi'nden 59.5 milyon TL'ye satılık iş hanı!

Bingöl Belediyesi'nden 59.5 milyon TL'ye satılık iş hanı!

Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde bulunan 91 adet bağımsız bölümden oluşan iş hanını 59 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkardı.



Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde bulunan 91 adet bağımsız bölümden oluşan iş hanını satışa çıkardı. Taşınmazın satış bedeli 59 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 

Bingöl Belediyesi nden 59.5 milyon TL ye satılık iş hanı!

Bingöl Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Bingöl Belediyesine ait, Bingöl Merkez Yenişehir Mahallesi, Genç Caddesi üzerinde bulunan Pafta: 14, Ada: 336, Parsel: 19'da kayıtlı 3.077,43 metrekarelik arsa üzerinde bulunan toplam 91 adet bağımsız bölümün bir bütün halinde, aşağıda belirtilen hususlara göre satışı yapılacaktır.

1- İhale konusu olan işin niteliği yeri ve miktarı: Belediye iş hanı, Yenişehir Mah. Genç Caddesi üzerindeki 3.077,43 metrekarelik arsa üzerinde bulunan toplam 91 adet bağımsız bölümün bir bütün halinde satışının yapılması.

2- Şartname ve eklerinin nerede ve hangi şartlarla alınacağı: Satışı yapılacak Belediye iş hanına ilişkin şartname ve ekleri, mesai saatleri içerisinde, İlimiz Karşıyaka Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No: 3 adresinde bulunan Belediye Veysel Belgin Gençlik Merkezindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye iştirak edilmesi halinde 500,00.-TL bedelle satın alınması zorunludur.

3- İhalenin nerede hangi tarih ve saatte, hangi usule göre yapılacağı: İş hanının satış ihalesi, İlimiz Karşıyaka Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No: 3 adresinde bulunan Belediye Veysel Belgin Gençlik Merkezindeki çok amaçlı toplantı Salonunda 13.04.2021 tarihinde Saat: 14:00'te ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulüyle ihalesi yapılacaktır.

4- İş hanının muhammen satış bedeli ve geçici teminat miktarı: Belediye iş hanının satışına ilişkin Muhammen bedeli 59.500.000,00.-TL ( Elli Dokuz Milyon Beş Yüz bin Türk Lirası ) dir. Yüzde 3 Geçici Teminatı da 1.785.000,00.-TL ( Bir Milyon Yedi Yüz Seksen Beş Bin Türk Lirası ) dir.

5- İhaleye istekli olarak katılacak gerçek ve tüzel kişiler, tekliflerini kapalı zarf şeklinde en geç 13.04.2021 saat: 14:00'e kadar, İlimiz Karşıyaka Mahallesi, Hikmet Tekin Bulvarı No: 3 adresinde bulunan Belediye Veysel Belgin Gençlik Merkezindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edebilecekleri gibi tekliflere ait dosyalarını yine en geç 13.04.2021 tarihi saat: 14.00'e kadar ihale toplantı salonunda, ihale Komisyon Başkanına teslim ve tesellüm belgesi karşılığında teslim edebileceklerdir.

6- İstekliler geçici teminatlarını, Vakıflar Bankası Bingöl Merkez şubesinde bulunan ve Belediyemize ait olan TR79 0001 5001 5800 7302 6802 83 nolu teminat hesabına nakit olarak yatırabilecekleri gibi, istekliler dilerse herhangi aktif bir bankadan işin mahiyetini belirtmek kaydıyla Banka Teminat Mektubu sunabilirler. Ancak istekliler tarafından sunulacak Banka Teminat Mektubunun son kullanım tarihi en erken 31.12.2021 olacaktır.

7- İsteklilerden istenecek belgeler:
a)-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
b)- Kanuni ikametgâh il muhabiri (Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden alınmış olacak)
c)-İhaleye iştirak edecek gerçek kişi ise, en geç 2020 yılında alınmış Noter onaylı imza beyannamesi,
d)- İhaleye iştirak edecek tüzel kişi ise, en geç 2020 yılında alınmış Noter onaylı imza sirküsü
e)-İhaleye istekli olarak katılacak olan tüzel kişiler, en geç 2020 yılında alınmış ve bağlı bulunduğu odaya kayıtlı olduğuna dair oda kayıt belgelerinin aslını sunacaklardır.
f)-Vekâleten ihaleye iştirak edecek olanlar noter onaylı vekâletnamenin aslını sunacaklardır,
g)- İş hanının ihalesine, konsorsiyum, dernek kooperatif vs. şeklinde katılması durumunda, ihaleye katılacak yetkili kişinin, yetkili olduğuna dair, karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkili noter tasdikli imza sirkülerini sunacaktır.
h)- İş hanının ihalesine ortak girişim olarak katılması durumunda, istekliler, Noterden ortak girişim yaptıklarına dair Noter onaylı ortak girişim beyannamesini sunacaklardır.
ı)- İş Hanının ihalesine istekli olarak katılacak gerçek ve tüzel kişilerin 500,00 TL şartname makbuzunu ibraz etmeleri zorunludur.
i)- İş hanının ihalesine istekli olarak katılacak gerçek ve tüzel kişiler geçici teminatı yatırdığına dair belge sunacaktır.

8- Aşağıdaki şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihalelere katılamazlar:
1. İhaleyi yapan idarenin;
a) İta amirleri,
b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli personeller,
c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sihri hısımları,
d) (Değişik: 2/3/1984 - 2990/2 md.) (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç).
2. Kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılması yasaklanmış olanlar.

9- İhaleye istekli olarak katılacak gerçek ve tüzel kişiler, İş hanının bu günkü fiziki ve imar durumunu göz önünde bulundurarak ihaleye teklif sunacaklardır.

10-İş hanının satışına ilişkin, ihale kararının yükleniciye tebliğ tarihinden itibaren en geç 45 takvim günü içerisinde, yüklenici iş hanının satış bedelini Vakıflar Bankası Bingöl Şubesinde bulunan ve Belediyemize ait olan TR 62 0001 5001 5800 7312 7573 37 Nolu hesaba veyahut Belediyemiz veznelerine yatıracaktır. Aksi takdirde % 3 GEÇİCİ TEMİNAT, Belediyemiz adına gelir olarak kayıt edilecek ve ilgili hakkında yasal işlemler yapılacaktır.

11-İş hanının satışından doğabilecek her türlü vergi, resim ve harçlar yükleniciye ait
olacaktır.

12-İş hanının satışına ilişkin olarak KDV Kanununun ilgili Maddesine istinaden Katma Değer Vergisinden muaftır.

13-Kapalı teklif usulü ile yapılan ihalelerde, istekli çıkmadığı veya teklif olunan bedel komisyonca uygun görülmediği takdirde, ya yeniden aynı usulle ihale açılır veya idare yararı görüldüğü takdirde, ihalenin bitiş tarihinden itibaren 15 takvim günü içinde iş pazarlıkla yaptırılabilir.

14-İhalenin yapılıp yapılmayacağı ve uygun bedelin tespitinde ihale komisyonu yetkilidir.

15-Kapalı teklif usulü ile yapılacak İş hanının ihalesinde; geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihaleye ait teknik şartnamede belirtilen kriterlere göre ihale sonuçlandırılır.

16-İhtilafların çözülmesinde Bingöl Mahkemeleri ve İcra Dairesi yetkilidir.

İlan olunur.


Geri Dön