19 / 04 / 2024

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri ne alacak?

Bingöl Kültür Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri ne alacak?

157 dönümlük alana yapılacak projede 3 katlı ve 2 katlı binalar yıkılıp yerine 125 metrekare net oturma alanına sahip daireler yapılacak. Hak sahipleri şeffaf bir çalışma için projenin baştan sona bütün şartlarının kamuoyuyla paylaşmasını istiyor.



157 dönümlük alana yapılacak projede 3 katlı ve 2 katlı binalar yıkılıp yerine 125 metrekare net oturma alanına sahip daireler yapılacak. 


Hak sahipleri geçen hafta yapılan görüşmede ev sahipleri ne gibi haklar kazanacak, proje ne zaman başlayıp ne zaman bitecek, arsa değerine göre mi değer biçilecek, evleri yıkılıp yerine ticari alan yapılacak yerlerde hak sahipleri ne gibi bir kazanç elde edecek gibi somlara net cevaplar alamadıkları söyleniyor. 


Hak sahipleri şeffaf bir çalışma için projenin baştan sona bütün şartlarının kamuoyuyla paylaşmasını istiyor.  Projede 12 kata kadar binaların yapılacak olması deprem bölgesi olan vatandaş tarafından bulunmuyor. 12 kata kadar imar izni verilecek olması yapılacak diğer projelere emsal gösterilip kat talebinin artacağı öngörülüyor. 



Bingöl Gazetesi





Geri Dön