19 / 04 / 2024

Bingöl Kültür'deki dönüşümde yıkımlar Ağustos'ta başlıyor!

Bingöl Kültür'deki dönüşümde yıkımlar Ağustos'ta başlıyor!

Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Barakazi, “Karot alımları tamamlandıktan sonra raporlaştırıp bakanlığa sunacağız. Ağustos ayında yıkımlara başlamayı öngörüyoruz” dedi.




Kültür Mahallesi’nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Barakazi, “Karot alımları tamamlandıktan sonra raporlaştırıp bakanlığa sunacağız. Bakanlıktaki işlemler tamamlandıktan sonra Ağustos ayında yıkımlara başlamayı öngörüyoruz” dedi.


Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


KİRA DESTEĞİ VERİLECEK


2. etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara kira yardımı yapılacağını kaydeden Barakazi, “Kentsel dönüşümle ilgili Serdar Bey döneminde belediye kanunu kapsamında bir karar alındığı için kira yardımı yapılamıyordu ve vatandaşlar mağdur oluyordu.  İkinci etap kentsel döşümde kira bedeli olarak 4 milyon TL ile yıkım ve hafriyatın kaldırılması masraflarını almak istiyoruz” dedi.


6 MİLYON KASADA KALACAK


İkinci etap kentsel dönüşüm projesinde kanun kapsamını değiştirerek kira, yıkım ve hafriyat kaldırma parasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alabileceklerini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Kanun kapsamını değiştirerek, toplamda 6 milyon TL elde etmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde başlanılan karot alımları tamamlandıktan sonra raporlaştırıp gerekli işlemleri yaptıktan sonra bakanlığa sunacağız. Bakanlıktaki işlemler tamamlandıktan sonra Ağustos ayında yıkımlara başlamayı öngörüyoruz. Karşılaştığımız vatandaşlara da kendinize ev bulun diyoruz.”


“GENEL BÜTÇEDEN DESTEK ALMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”


İmalat noktasında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan almak için uğraştıklarını kaydeden Barakazi, “İkinci etap kentsel dönüşüm projesine Mayıs ayında başlamayı planlıyorduk fakat kira, yıkım ve hafriyat kaldırma bedellerini Bingöl’ün kasasından harcamak istemedik. Hem 6 milyon TL kasamızda kalmış olacak hem de genel bütçeden destek almak için uğraşacağız. Bu desteklerin örnekleri var arkadaşlarımız şuanda onları inceliyor eğer bizim de şartlarımız uyarsa imalat noktasında genel bütçeden büyük bir destek alabiliriz. Bakanlık nezdinde girişimlerimizi tamamladıktan sonra Ağustos ayında yıkımlara başlamayı öngörüyoruz. Karşılaştığımız vatandaşlara da kendinize ev bulun diyoruz” dedi.


Bingöl Kent Haber


Geri Dön