26 / 04 / 2024

Bir süredir düşen altının fiyatını ateşleyecek üst düzey sızıntı! Para babaları işareti verdi

Bir süredir düşen altının fiyatını ateşleyecek üst düzey sızıntı! Para babaları işareti verdi

Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 920 bin liraya yükseldi. Altın yükselmeye devam ediyor çünkü düşüş zamanı sona erdi. Bir süredir düşüşte olan altın ABD'deki dolara yön veren para patronlarının açıklamalarına kilitlendi.



Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.847,3 dolardan işlem gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 15,1819 lira, satışta 15,2428 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 14,9635 lira, satışta 15,0235 lira olarak belirlemişti.

Altının yükselişe geçmesinde hiç kuşkusuz ABD'den gelecek haberler etkili olacak. FED'in doların değerini artırmasından sonra ABD'de enflasyon rakamları açıklanacak. FED, ülkede yüzde 8 seviyelerinde gezen enflasyonu aşağı çekmek için faiz silahını ateşledi ve 50 baz puan faiz artırımına gitti. FED bununla da yetinmeyerek enflasyonu aşağı çekmek için sistematik şekilde faiz artıracağını açıklamıştı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön