27 / 04 / 2024

Bir teknoloji devinden daha kötü haber! Microsoft da işten çıkarmalara hazırlanıyor

Bir teknoloji devinden daha kötü haber! Microsoft da işten çıkarmalara hazırlanıyor

Dünyanın birçok bölgesinde çalışanları olan ABD'li büyük teknoloji şirketi Microsoft çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarmayı planladığı açıkladı. Şirketin yaklaşık 220 bin çalışanı olduğu biliniyor. Gözler şirketin 24 Ocak’ta açıklayacağı son çeyrek bilançosuna çevrildi.



Teknoloji devlerinden peş peşe gelen işten çıkarma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de ABD’li teknoloji lideri Microsoft çalışanlarına üzücü haberi verdi. 220 bin çalışanı bulunan Microsoft, çalışanlarının yüzde 5’ini işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Haber, İngiliz Sky News'te yer aldı. Buna göre; şirket binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

11 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKARALACAK MI?

Haberde, şirket bünyesinde 220 binden fazla kişinin istihdam edildiği hatırlatılarak Microsoft'un işgücünü yaklaşık yüzde 5 azaltmayı planladığıne yer verildi. Bu durumda işten çıkartılması beklenen çalışan sayısı yaklaşık 11 bin kişi.

Ayrıca, Bloomberg’de konuya ilişkin bir haber yer aldı. Konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırılan haberde, Microsoft'un 18 Ocak tarihinde (bugün) bazı mühendislik birimlerinde işten çıkarmaya gitmeyi planladığını ifade edildi.

GÖZLER 24 OCAK’TA

Öte yandan Microsoft'un 2022 yılının ekim-aralık dönemini kapsayan bilançosunun 24 Ocak'ta açıklanması bekleniyor. Analistler ise şirketin 2017 yılında bu yana en yavaş gelir artışını kaydetmesini bekliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön