25 / 04 / 2024

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.



Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Birevim Genel Müdürü Mahir Orak: "Geleceği için plan yapan, konut, taşıt ve iş yeri ihtiyaçlarını belirli bir zaman çerçevesinde, tasarruflarıyla gerçekleştirmek isteyenlerin finans danışmanı olarak yanlarındayız" dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Birevim, 100 milyon lira sermaye şartı başta olmak üzere bilgi teknolojileri, hizmet kalitesi ve operasyonel süreç anlamında da yasanın tüm gerekliliklerini yerine getirerek dün itibarıyla BDDK lisansını aldı. Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, "Geleceği için plan yapan, konut, taşıt ve iş yeri ihtiyaçlarını belirli bir zaman çerçevesinde, tasarruflarıyla gerçekleştirmek isteyenlerin finans danışmanı olarak yanlarındayız. Tasarruf finansmanı modelinin önemli bir finansal enstrüman olduğunu düşünüyoruz ve finansa ulaşmak isteyen herkes için buradayız" ifadelerini kullandı.

 Birevim in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Yasal sürecin başlamasıyla değil, faaliyete başladıkları 2016 senesinden itibaren attıkları her adımda sorumluluklarının farkında olarak hareket ettiklerinine dikkat çeken Orak, Birevim'i tasarruf sahiplerinin hayatında olumlu fark oluşturan ve değer katan bir güven markası olarak inşa ettiklerini, insanı merkeze alarak, kalite ve inovasyon odaklı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti.

Müdür Orak, "Tasarruf sahiplerinin haklarının devlet tarafından desteklenmesi ve savunulması sektöre duyulan güven açısından son derece önemli. Lisans sürecinin tamamlanmasıyla tıpkı bankacılıkta olduğu gibi sektörümüz periyodik olarak denetlenecek, kafalardak i soru işaretleri ortadan kalkacak. Lisans sürecinin tamamlanmasını sektörün gelişmesi açısından büyük bir avantaj olarak görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.


Geri Dön