19 / 04 / 2024

Bismil Otogarı'nın inşaatında sona gelindi!

Bismil Otogarı'nın inşaatında sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 32 bin 750 metrekarelik alan üzerinde inşaatı süren Bismil Otogarında çalışmaları denetledi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde modern otogarların inşası için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde inşa edilen Bismil Otogarı’nın çalışmaları inceleyerek birim yetkililerinden bilgi aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Modern bir otogar yapmak için hassasiyetle çalıştıklarını dile getiren Başkan Atilla, "İşlek bir güzergahta olan ilçemizde yolcularımız, yeni otogarın tamamlanmasıyla olumsuz koşullardan etkilenmeyecek. Hemşehrilerimiz için konforlu bir otogar hazırlıyoruz. Otogarlarımız yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Otogarımızı en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Otogar, 3 bin metrekare kapalı, 12 bin metrekare yeşil, 17 bin 750 metrekare ise peron ve otoparktan meydana geliyor. Tek katlı yapıdan meydana gelecek olan Bismil Otogarı’nın içinde, 20 adet bilet satış noktası, lokantalar, mescitler, WC’ler, eczane, sağlık birimi, idari birimler, zabıta ve güvenlik birimleri, market, hediyelik eşya satış reyonları, kafeterya, bebek bakım odası ve danışma bölümleri bulunacak.
 


Geri Dön