25 / 04 / 2024

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

Banka hisseleri üzerinden yaşanan spekülasyonun ardından hisselerde hareketlilik devam ediyor. Borsa İstanbul, yapılan incelemelerin ardından 4 hisseye Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında tedbir uygulanacağını açıkladı. 



Ucuz kalmış banka hisselerinin üzerinden yapılan spekülasyonlar, vadeli piyasalardaki pozisyonları nedeniyle batan onlarca yatırımcı, bu yatırımcıları yaptıkları gereksiz özgüvenli işlemleriyle batıran birkaç oyuncunun iyice köşeye sıkışması…

Bu durumun beraberinde aracı kurumları da çok daha riskli bir pozisyona getirmesi ve tüm borsa şirketlerinin üzerinde son haftalarda oluşan büyük baskı… 

Takasbank formülünün de devreye sokulmasıyla devamında büyük bir kabusa dönüşebilecek likidite faciası şimdilik yoluna koyulmuş görünüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön