26 / 04 / 2024

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

Bitcoin fiyatları 52 bin dolar sınırına çıkarken, böylelikle 13 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Peki, Bitcoin fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar konuyu değerlendirdi...



Bitcoin'ni resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador'da, ilgili yasanın 7 Eylül’de (yarın) yürürlüğe alınacak olması olması nedeniyle; Twitter ve Reddit’de başlatılan Bitcoin kanununu destekleme kampanyasıyla birlikte Bitcoin'in değeri arttı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Şenay Zeren ve Barış Özkan'ın haberine göre; El Salvador'da Bitcoin ATM’leri kurulmaya ve vatandaşların kripto para birimini dolara çevirmesini kolay hale getirmek için çalışmalar sürdürülüyor. El Salvador, bu şekilde bir dönüşümün sağlanması için 150 milyon dolarlık bir fon hazırlarken, ayrıca hükümetin dijital cüzdanlarını indiren vatandaşlarına kimlik numaralarını doğrulamaları durumunda 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini duyurdu. 

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin fiyatları 52 bin dolar sınırına çıkarken, böylelikle 13 Mayıs tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü. Bitcoin fiyatları, 51 bin 958 dolar seviyesine kadar ulaşırken; gün içerisinde en düşük ise 50 bin 934 dolara çıkan Bitcoin, saat 13.01 itibarıyla ise, yüzde 3,23 oranında artışla 51 bin 806 dolar seviyesine ulaştı. 

Ethereum fiyatları da, gün içerisinde en yüksek 3 bin 981 dolara yükselirken;son saatlerde yüzde 0.97 oranında artışla 3 bin 955 dolar seviyesinde seyrediyor.

Peki, Bitcoin fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Bitcicom Araştırma Müdürü Mehmet Çoban ve Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

BİTCOİN’DE DİKKAT ÇEKEN İKİ ÖNEMLİ NOKTA

Mehmet Çoban - Bitcicom Araştırma Müdürü

BitcoinDolar paritesinde dikkat çeken iki önemli nokta var. Bunlardan ilki 20 Temmuz 2021 tarihinde başlayan yükseliş trendi. Parite 26 Ağustos tarihinde bu trendin üzerindeydi. Ancak bu tarihte seviyenin altına sarktı. Zaman zaman tekrar üzerine çıkma denemeleri olsa da parite hala bu trend çizgisinin altında… Bir diğer önemli trend çizgisi ise paritede rekorların geldiği ve 2020 Ekim ayında başlayan çizgi. Bitcoin son günlerde yaşadığı yükselişe rağmen bu trend çizgisinin de altında.

İşte bu iki kritik trend şimdi bir noktada kesişti. Orası da 53 bin 300 – 53 bin 500 dolar bandı. Parite bu bandı aşabilirse, her iki trend çizgisinin de üzerine çıkmış olacak. Yani Bitcoin’de yukarı ivmenin teyidini biz bu bandın kırılmasıyla alacağız.

Bu bandın kırılması ise, ara direnç noktaları olmak üzere kademeli de olsa 60 bin - 64 bin dolar bandının hedeflenmesini sağlayabilir. Zaten haftalık grafikte de oluşan bir çanak formasyonu ve bu formasyonun direnç noktası olan 47 bin 193 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar var.

İşte yukarıda belirttiğimiz 53 bin 300 – 500 dolar bandının kırılması bu formasyonunun da hedef noktası olan 60 bin – 64 bin bandına doğru bir ivmelenmeyi başlatabilir. Yani, BitcoinDolar paritesinde yukarı hareketlerde bu band mihenk taşı konumunda. Olası geri çekilmelerde ise, daha önce direnç noktası olarak çalışan 48 bin 100 ve 46 bin 779 dolar seviyeleri dikkat edilmesi gereken destek noktaları konumunda bulunuyor.

Bitcoin 4 ayın zirvesinde!

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ALTCOİNLERİN DÖNEMİNİ GÖRECEĞİZ

Kadir Kurtuluş - Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı

Genel olarak yükseliş sezonuna girdik. Hash Rate’lerde (işlemci gücü) sorun yok, kripto paralardaki artışların yarattığı ilgi ile yeni yatırımcı sayısı artıyor ve bu durum da çıkışlarda daha düzeltme bile olmadan artış trendinin devamını sağlıyor.

Kurumsal yatırımcılar uzun vadeli pozisyonlar almaya başladı ve geri kalmış bazı ülkelerin Bitcoin gibi kripto paraları resmi para ilan edeceğini açıklaması trendi iyi yönde etkiliyor. Burada kripto para piyasasının hitap ettiği kesimin özellikle iyi birer sosyal medya kullanıcı olması, iyi yönde yapılan PR çalışmalarında hızla etkilenip piyasada kalmalarının ya da yeni giriş yapmalarının önünü açıyor. Önümüzdeki günlerde altcoinlerin dönemini göreceğiz, teknolojisi ve kullanılabilirliği ile öne çıkan altcoinler hacimde ilk 10 kripto paranın belirleyicisi olacak.

Milyarder John Paulson: Kripto paralara yatırımı tavsiye etmem!

Kripto paralar ülke ekonomilerini nasıl etkiliyor?

Bitcoin’e El Salvador dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön