19 / 04 / 2024

Bitcoin düşüş trendini kırdı! Kripto paralar değerleniyor mu? Yatırımcılar dikkat!

Bitcoin düşüş trendini kırdı! Kripto paralar değerleniyor mu? Yatırımcılar dikkat!

Bitcoin’de 9 haftadır devam eden düşüş trendi biterken, lider kripto para haftanın ilk iş gününe 30 bin seviyesini aşarak başladı. Peki Bitcoin'de son durum ne? Bitcoin'deki yükseliş sürecek mi? Kripto para piyasalarını neler bekliyor? İşte yatırımcıların merak ettiği o soruların yanıtları...



Bitcoin, geçtiğimiz Kasım ayında ulaştığı tarihi zirve olan 66 bin seviyelerinden yüzde 50 daha düşük seyrediyor. Haftalardır süren sert düşüşün ise bu hafta sonu gelen toparlanma sinyalleriyle beraber şu anlık sona erdiği belirtiliyor. 

Bitcoin düşüş trendini kırdı! Kripto paralar değerleniyor mu? Yatırımcılar dikkat! 

KRİPTOLARDA SON DURUM NE? 

Hafta sonu 30 bin dolar seviyesinin üzerine çıkamayan Bitcoin, bugün sabah saatlerinde Asya piyasalarındaki işlemlerle beraber 31 bin doları aştı. Bitcoin bugün öğlen saatlerinde yüzde 6’ya yakın değerlenerek 31 bin 400 dolar seviyelerinden işlem görürken, 2'nci en büyük kripto olan Ethereum da yüzde 7 değerlendi ve 1.900 seviyesine yakınlaştı. 

Solana yüzde 12 oranındaki artışla ön plana çıkarken 43 dolar seviyesinde işlem gördü. Cardano yüzde 13'lük artışla 0,6 dolardan, Dogecoin yüzde 3 artışla  0,083 dolar seviyelerinden işlem gördü. 

Bitcoin düşüş trendini kırdı! Kripto paralar değerleniyor mu? Yatırımcılar dikkat!

Yatırımcının korku ve risk iştahını ölçen ve 0-100 arasında değer verilen Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi de 13’le ‘aşırı korku’ seviyesindeki seyrini sürdürüyor. Uzmanlar Bitcoin’in 1 Mayıs tarihinde üç haftanın en yüksek seviyesi olan 32 bin 375 dolara kadar çıktığına fakat  ertesi gün kazanımlarını silerek haftalarca devam eden bir düşüş trendine girdiğine dikkat çekti. 

Sözcü'nün aktardığına göre; Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, Bitcoin'le ilgili dikakt çeken açıklamalarda bulunarak, “Bitcoin'i teknik olarak ele aldığımızda; 33 bin seviyesinden geçen alçalan trend ilk denemelerde kırılamazken bir yandan da Bitcoin'de fiyat dip seviyeleri yükseliyor. Bu nedenle 29 bin -33 bin aralığındaki sıkışma kötü bir piyasa haberi gelmedikçe yukarı yöne kırılma ihtimali yüksek" ifadelerini kullandı.

Beste Naz Süllü, 33 bin bandının da geçilmesiyle LUNA öncesi fiyat seviyeleri olan 39 bin bölgesine tepkileri beklediklerinin altını çizdi. 

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! İstanbul'da konut alanı imarlı arsa satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!

Migros'ta sebze-meyve fiyatlarına yüzde 50 indirim! Domates, fasulye, biber dip yaptı! 6 Haziran 2022 fiyat listesi

En az ilkokul mezunu 127 bin 591 personel alınacak! İŞKUR 81 il için başvuruları başlattı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön