26 / 04 / 2024

Bitcoin madenciliğinde ilk ölüm! 

Bitcoin madenciliğinde ilk ölüm! 

Taylan'da Bitcoin madenciliği ile uğraşan  26 yaşındaki Danai Makmek, madencilik faaliyeti sırasında yaşanan arıza sonrası elektriğe kapılarak hayatını kaybetti. 



Tayland'da Danai Makmek isimli vatandaş Bitcoin madenciliği yaptığı bilgisayarındaki arızayı gidermeye çalışırken elektriğe kapılarak yaşamını yitirdi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Danai'nın kardeşi Apiwat, olayın gerçekleştiği günün öncesinde Danai'nin madencilik donanımında arıza meydana geldiğini ve kendisinden onarım için yardım talebinde bulunduğunu söyledi. 

Apiwat, kardeşine düzeneği tamir etmenin riskli olacağını söyleyerek ertesi gün teknisyen çağırma konusunda söz verdiğini fakat kardeşinin binlerce dolar değerinde Bitcoin zarar edeceği için telaş yaparak önerisini dikkate almadığını söyledi. 

 Bitcoin madenciliğinde ilk ölüm! 

Kardeşi uyardı 

Söz konusu olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Apiwat, "Onu uyardım ama sanırım panikledi ve bütün gece tamir etmek için uğraştı. Ertesi gün bir teknisyenle eve geldiğimde onu düzeneğin başında ölü buldum" dedi.

Apiwat, ayrıca kardeşinin daha önce madencilik donanımının gücünü en yüksek seviyeye  çıkarmak için hız aşırtma (overclock) işlemi yaptığını da belirtti. Danai hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ise  eve zorla girildiğine yönelik bir iz bulmadıklarını açıkladı.

Yetkililer, Danai'nın arızalı Bitcoin madenciliği bilgisayarı patladıktan sonra elektrik çarpması sebebiyle yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Danai'nin ölümü kripto para madenciliği esnasında meydana gelen ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

Kripto para piyasasında sabitkoin atağı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön