25 / 04 / 2024

Bitcoin'de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

Bitcoin'de dolar oyunu! 100 bin doları görecek diyorsanız cüzdanınızı hemen silin

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar da yoğunlaştı. Bitcoin 10 ayın en düşük seviyesine gerileyerek 31 bin doların altına düştü. Kripto para piyasasında neler oluyor diye soranlara işte cevabı..



Kripto para piyasaları büyük deprem yaşıyor. ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele etmek adına faiz artırımına gitmesi ve enflasyonun seyrine göre artırımlarına devam edeceğinin sinyalini vermesi nedeniyle küresel piyasalar sarsıntı yaşadı. ABD borsalarında sert kayıplar görüldü. ABD borsaları ile korelasyon içinde olan kripto paralarda da satışlar hızlandı. Bitcoin 10 ayın dibinde işlem görüyor. 

Kripto para birimi Bitcoin, yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artması, riskli varlıklardan kaçış ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasıyla Temmuz 2021'den bu yana ilk kez 31 bin doların altına indi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön