25 / 04 / 2024

Bitcoin'in fiyatı düşecek mi?

Bitcoin'in fiyatı düşecek mi?

Kripto para piyasaları sert dalgalı bir haftayı geride bıraktı. Peki kripto paralar gelecekte ne olacak? Değerleri artacak mı? Bitcoin'in fiyatı düşecek mi? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Atılım Murat, bugünkü köşesinde Bitcoin ve Çin Yuanı'nı kaleme aldı. 

İşte Atılım Murat'ın 'Bitcoin ve Çin Yuanı' başlıklı yazısı...

Dış piyasalarda parçalı bulutlu ve güneşin arada bir ortaya çıktığı hava görülüyor. Hisse senedi değerlemelerinin yüksekliği, enflasyon oranlarındaki artış beklentisi, piyasalarda baskıya neden oluyor. Diğer taraftan, gelişmiş ülkelerdeki aşılamanın tatmin edici bir duruma gelmesinin ekonomik aktiviteye hız kazandıracağı düşüncesiyle, piyasalarda net bir satış dalgası yaşanmıyor.

Bitcoin in fiyatı düşecek mi?

Dünyada konuşulan iki olay bulunuyor. Kripto paraların fiyatlarında yaşanan sert değer kayıpları ana konu. Gündemi bu şekilde meşgul eden kripto varlıklar, küresel finansal varlık portföyünün yalnızca yüzde 1’ini meydana getiriyor. İnsanlar bu varlıkları kaanç elde etmenin hızlı yolu olarak görüyor. Bitcoin fiyatının, son on senede üç defa yüzde 80 gerilemesi bir tuhaflığa işaret ediyor. Bu inanılmaz oynaklıkla başa çıkabilen yatırımcılar büyük bir işe imza atıyor. Bunların ardında bulunan teknolojinin önem arz ettiği, finans sektörünü ve diğer alanları şekillendireceği öngörülüyor.

Bitcoin in fiyatı düşecek mi?

Bitcoin’den daha parlak geleceği bulunan alternatif paralar mevcut. Bitcoin bir zamanlar kripto para evreninin yüzde 100’ünü meydana getiriyordu. Bu oran günümüzde yüzde 47 oldu. Bitcoin’in ağırlığı gelecekte daha da azalabilir.

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Ekonomistlerden kripto para uyarısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön