25 / 04 / 2024

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Geçtiğimiz hafta düşüş yaşayan kripto para borsası bu hafta itibariyle toparlanmaya girdi. Özellikle Bitcoin ve Ethereum değer kazanmaya başladı.



Elon Musk'ın açıklamaları ve Çin'in yasakları sonrasında değer kaybeden kripto para borsası toparlanma eğilimine girdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; geçtiğimiz hafta yüzde 50 değer kaybeden Bitcoin ve Ethereum iki gündür değer kazanıyor.

Bitcoin bu sabah itibariyle 39 bin 790 dolar seviyesine çıktı ve yüzde 2 değer kazandı. Ethereum da 2800 dolara çıkarak yüzde 10'a yakın değer kazandı.

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Enerji açıklamaları piyasayı güçlendirdi

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde kripto para borsasının madenciğiliği kötü etkilediğini söylemiş bu durum piyasaları alt üst etmişti. Sonrasında Kuzey Amerika'daki Bitcoin madencileri ile toplantı yapan Musk, enerji kullanımında şeffaflığın desteklenmesi ve dünya genelinde sürdürülebilirlik girişimlerinin hızlandırılması için Bitcoin Madencilik Konseyi kurulması anlaşma yapılınca piyasada toparlanma başladı.

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Destekler devam ediyor

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor ise Bitcoin Madencilik Konseyi'ne verilecek desteklerin artırılacağını söyleyerek "Bitcoincilerin iyi bir hikayeleri olduğu çok net, ancak bu oldukça karmaşık bir hikaye ve bizim bu hikayeyi paylaşmanın bir yolunu bulmamız gerekli" açıklamasında bulundu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön