29 / 03 / 2024

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Fed’in para politikalarını sıkılaştırmasıyla doların öne çıkmaya başlaması kripto paralarda geri çekilme sürecine girilmesini sağladı. Fakat düşük seviyeleri alım fırsatı şeklinde gören büyük yatırımcılar da bulunuyor. 



Önde gelen kripto para birimleri iki haftadan uzun bir süredir toparlanma sancıları kaydedilirken, riskten kaçan yatırımcıların Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paralardan uzaklaştığı belirtiliyor. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ülkedeki yüksek enflasyon dolayısıyla varlık alımlarını azaltması, son olarak Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kripto para birimlerine karşı yasa koyucuların ortak hareket etmelerini talep etmesi fiyatlardaki hızlı düşüşü etkiliyor. Fakat uzun vadeli yatırımcılar kripto paraların amiral gemisi konumunda bulunan coinlere yatırım yapmayı da sürdürüyor. 

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

HAMAM BÖCEĞİ GİBİ

Kripto paralarda kaydedilen gerilemeyle ilgili konuşan Gerber Kawasaki'nin kurucu ortağı ve CEO'su Ross Gerber, “Bitcoin ve Ethereum hamamböceği gibidir, ölmeyecekler” dedi. Pek çok kripto paranın sene içinde birkaç defa ‘öldüğünü' belirten Gerber, sonrasında her zamankinden daha güçlü şekilde geri dönmeyi başardıklarının da altını çizdi. Kendini uzun vadeli yatırımcı şeklinde gören Gerber, yararı bulunmayan kripto para birimlerine yatırım yapmayı sevmediğini de dile getirdi. Gerber, aynı zamanda yaklaşan ‘kripto kışı'nın da altını  çizdi. Bitcoin'in haftalık grafiğinde, ayı piyasasının başlamasıyla ilgili korkular biraz daha azaldı. 48 bin -49 bin dolar aralığında denge bulan Bitcoin'in henüz ayı piyasasına girmediği ifade ediliyor. Analiste göre, Ethereum fiyatı, desteği ya da çöküşü onaylamadan önce 3 bin 800 doları tekrar test edecek. XRP'nin ise 0.83 dolar desteğini koruması halinde tekrar bir dolara doğru hareketleneceği aktarılıyor. Sert düşüş için ise 0.50 dolar bölgesi destek görülüyor.

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Altcoinler ilgi çekiyor

Büyük işlem hacmi bulunan kripto paralara ek olarak altcoinlerde de büyük dalgalanmalar gerçekleşiyor. Popüler kripto para analisti Joe Parsys, 2022'de öne çıkabilecek altcoinler listesi oluşturdu. Analist Parsys göre gelecek sene VeChain (VET), Fantom (FTM),  Cardano (ADA), Moonriver (MOVR), Polygon (MATIC) ve VeChain (VET) popüler hale geelcek. Parsys, kriptoların gelecek aylarda tekrar toparlanacağını da tahmin ediyor. 

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Ethereum balinaları Shiba Inu topluyor

Lider olan kripto paralarda meydana gelen büyük düşüş ayın zamanda risk iştahı fazla yatırımcıların alternatif coinlere yönelmesini sağladı. Kripto para balinalarının verilerini toplayan web sitesi WhaleStats'a göre, lider olan büyük yatırımcılar Shiba Inu (SHIB) topluyor.

Tesla'nın Ceo'su Elon Musk'ın gerçekleştirdiği açıklamalarla gittikçe popülerleşen SHIB, son yaşanan dönemde ciddi anlamda gelişme gösterdi. Fakat buna rağmen şu anda da ilgi odağı. WhaleStats'ın verilerine göre balinaların şu anda Ethereum haricinde cüzdanlarında en çok tuttuğu kripto para yüzde 7.57 oranıyla Shiba Inu olarak gerçekleşti. Bu para birimini FTX Token, USDT, GALA, OKB, USDC ve BEST izliyor.

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?

Zirveyi kasımda görmüştü

Bitcoin, sert düşüşün ardından toparlanma sürecine girse de 48 bin dolar seviyelerinde seyrediyor. 2021 yılına 28 bin dolar civarında giriş yapan Bitcoin, Kasım'da 69 bin dolara yükselerek bütün zamanların zirvesinde.

Bitrota mağdurları nasıl dolandırıldı?

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Bitcoin neden yükselmiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön