18 / 04 / 2024

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Kripto para birimleri Fed'in faiz artırımı beklentilerine yönelik olan açıklamaları sonrasında toparlanmaya başladı. 



Küresel ekonomiler Fed'in atacağı adımları merakla beklenen dün tarihi toplantıdan önemli kararlar alındı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; koronavirüsün Omicron varyantına yönelik belirsizliklerin sürdüğünü anlatan Fed, 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 6 adet faiz artırımında bulunabileceğine dair açıklamalar yaptı. Ayrıca ABD enflasyonunun kalıcı hale geldiğine de vurgu yapan Fed, enflasyonu düşürmek için diğer beklentilerinin gerçekleşmesini beklemeden faiz artırımı hamlesini yapabileceğini de belirtti. 

Piyasa beklentileri dahilinde gerçekleşen Fed toplantısı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları piyasalarda hareketliliğe sebep oldu. Lider Kripto Para birimi Bitcoin dün Fed'in açıklamalarıyla beraber hafif güç kazandı ve yeniden 50 bin Dolar sınırına yaklaştı. Bitcoin'de 50 bin dolar psikolojik sınırı büyük öneme sahip. 

Kripto paralarda toparlanma başladı!

Fed'in kararını açıklamasıyla beraber Bitcoin 49 bin doların üzerine çıkarken Ethereum da 4 bin doları geçti. Risk iştahının yükselmesi ile kripto para birimlerinde ılımlı yükselişler yaşadı. Powell’ın kripto para birimlerini finansal sistem için bir risk olarak görmemesi ve stablecoinlerin düzenlendikleri durumda faydalı olabileceği yönündeki açıklamaları da yükselişinde etki gösterdi. 

KONSOLİDASYON SÜRECİ YAŞANIYOR

Kripto para birimleri Ekim ayında yaşadığı Altın günlerini geride bıraktı ve konsolidasyon sürecini tercih etti. Bu kapsamda Bitcoin 69 bin dolardan 42 bin dolar seviyelerine Ethereum ise 4900 dolardan 3700 dolara kadar indi. Küçük adımlarla yükseliş hareketi yapmaya çalışan kripto para birimlerinde ayı sezonunun bitip bitmediğine yönelik net kanıtlar henüz elde edilemedi. Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 30'un üzerinde geride işlem görüyor. 

BOĞALAR PUSUDA BEKLİYOR

Bitcoin'deki kritik 50 bin dolar psikolojik sınırına odaklanan boğalar pusuda beklemeye başladı. Son zamanlarda büyük çaplı satın alma yaşamayan Bitcoin'de 50 bin dolar direncinin aşılmasıyla beraber sırasıyla 51 bin 300 dolar seviyelerinde boğaların alımlarını hızlandırması beklentisi piyasada hakim durumda.

Kripto paralarda toparlanma başladı!

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Saat 08:33 itibarıyla Bitcoin yüzde 1.11 oranında yükselişle 48 bin 704 puan, Ethereum yüzde 3.96 oranında yükselişle 4012 dolar, Dogecoin yüzde 0.50 oranında yükselişle 0.17 dolar, Shiba Inu yüzde 0.41 oranında yükselişle 0.00003397 dolar, MANA yüzde 4.15 oranında yükselişle 3.28 dolar civarında işlem görüyor.

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön