19 / 04 / 2024

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 



Bitlis Valiliği  ve Bitlis Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen “Dereüstü Kentsel Dönüşüm Projesi Riskli Alan Kararı” doğrultusunda ilçe genelinde riskli binaların yıkım işlemleri başladı. Bitlishaber'de yer alan habere göre; Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada 177 yapı yıkılıyor. 

Bitlis te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Konu ile ilgili Bitlis Valiliği’nce yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: 

Bitlis Merkez Dereüstü Kentsel Dönüşüm Projesi Riskli Alan Kararı 21.04.2020 tarihli 31106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Söz konusu riskli alanda kamulaştırma işlemlerini yürütmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 16.07.2020 tarih ve 148468 sayılı Bakanlık Makamı Oluru ile Bitlis Belediyesi yetkilendirilmiştir.

Bu kapsamda Bitlis Belediyesince kamulaştırılması yapılan taşınmazlardan tapuları Hazine adına tescil edilen işyeri ve konutlardan, İcra Müdürlüğünce tahliye işlemleri tamamlanan ve tapu sahiplerine ödemeleri gerçekleştirilen yapıların etaplar halinde yıkılmasına başlanmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan, Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi tarafından yürütülen 'Dere Üstü Kentsel Dönüşüm Riskli Alan Projesi' kapsamında toplamda 177 yapı yıkılacaktır.

Bitlis te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Dereüstü Riskli Alan Projesi 1.Etap kapsamında ilk olarak aşağıda ada ve parsel bilgileri belirtilen taşınmazlar üzerindeki binaların yıkımı gerçekleştirilecektir.

1- Gazibey Mahallesi 84 ada 39 nolu parsel (Aynelbarut sokak girişinde Gülmezlere ait bina),

2- Gazibey Mahallesi 97 ada 39 parsel (Kale Altı Doktorlar Sitesi İş Merkezi),

3- Gazibey Mahallesi 99 ada 20, 21 ve 22 nolu parseller (İş Bankası bitişiğinde),

4- Atatürk Mahallesi 55 ada 3 nolu parsel (Onur Çay Evi).

Bitlis'te yıkımlar başlıyor! 


Geri Dön