19 / 04 / 2024

Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!

Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!

Emlak Konut Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yapıldı. İhaleye 5 firma katıldı. Bizim Mahalle 1. Etap'ın ihalesine en yüksek teklifi Özak GYO vermişti.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 2. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi yapıldı. İhalenin ikinci oturumunun ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.


Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!



5 firmadan teklif geldi

Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 firmadan teklif geldi. Firmaların ne kadar teklif verdiği açıklanmadı. İhaleye Bizim Mahalle 1. Etap'a en yüksek teklifi veren Özak GYO da katıldı.



İhaleye katılanlar

1-) Dağ Mühendislik

2-) Be-Ma İnşaat - Osmanbey Emlak - Bilal Pars Yapı İş Ortaklığı

3-) Günyüzü İnşaat - Zilal Tekstil Turizm İnşaat - CSR Gayrimenkul İş Ortaklığı

4-) Fuzul Yapı - Alzamil Gayrimenkul - Seha İnşaat İş Ortaklığı

5-) Özak GYO - İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı


İsteklilere ait teklif zarfları içerisindeki belgelerin ihale komisyonu tarafından ayrıntılı değerlendirilmesinden sonra, ihalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumu ileri ki bir tarihte yapılacak olup, isteklilere ihalenin 2. oturum tarihi ve saati yazı ile bildirilecek. İhalenin sonucunu belirleyecek olan nihai mali teklifler 2. oturumda alınacaktır.


Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!


İstanbul Banliyö hattına, Halkalı Metrosu ve Marmaray'a yakın konumda yer alan Bizim Mahalle 2. Etap'ın arsa alanı 118 bin 98 metrekare büyüklüğe sahip. Arsada ticaret+konut alanı, özel anaokulu alanı, ortaokul alanı ve park alanı inşa edilebilecek. 



Bizim Mahalle 2. Etap ihalesine 5 teklif!


Arsa bilgisi

1-) 61 ada 3 parsel ticaret+konut alanı fonksiyonlu. 29 bin 936 metrekare arsa alanına sahip arsanın emsal değeri 1.65. Emsale esas inşaat alanı 49 bin 395 metrekare olan arsada en fazla 14 katlı bina inşa edilebilecek.

2-) 61 ada 5 parsel ticaret+konut alanı fonksiyonlu. 24 bin 994 metrekare arsa alanına sahip arsanın emsal değeri 1.65. Emsale esas inşaat alanı 41 bin 254 metrekare olan arsada en fazla 14 katlı bina inşa edilebilecek.

3-) 62 ada 2 parsel ticaret+konut alanı fonksiyonlu. 36 bin 798 metrekare arsa alanına sahip arsanın emsal değeri 1.60. Emsale esas inşaat alanı 58 bin 878 metrekare olan arsada en fazla 14 katlı bina inşa edilebilecek.

4-) 65 ada 6 parsel özel anaokulu alanı fonksiyonlu. 7 bin 800 metrekare arsa alanına sahip parselin emsal değeri 1,00. 

5-) 65 ada 7 parsel ortaokul alanı fonksiyonlu 70 bin 36 metrekare arsa alanı olan parselin emsal değeri 1,00.

6-) 61 ada 2 parsel park alanı fonksiyonlu. Parselin toplam arsa alanı 2 bin 147 metrekare.

7-) 61 ada 4 parsel park alanı fonksiyonlu. Parselin toplam arsa alanı 6 bin 383 metrekare.


Plan Notlarıyla İlgili Bilgiler:

1-) Ticaret + Konut alanlarında; konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, yönetim merkezi, otel, motel, rezidans, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze v.b. kültürel tesis alanları, ticaret, ofis, büro, lokanta, gazino, çarşı, çok katlı mağazalar, banka, finans kurumları yapılabilir. Bu işlevler bir arada kullanılabileceği gibi, ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilir. Toplam emsal inşaat alanının en çok %30’u ticaret olarak ayrılabilir.

2-) Ancak yol boyu ticaret oluşumunu sağlamak amacıyla 25 m ve üzeri daha geniş yol akslarından cephe alan parsellerin zemin veya bodrum katlarının yola bakan kısımlarında ticaret düzenlemesi yer alacak olup, ticaret ve konut kullanımları ayrı ayrı projelendirileceği gibi aynı katta ticaret, konut ve otopark kullanımları karma olarak da düzenlenebilir. Bu alanlarda kat yükseklikleri; konut kullanımlarında en yüksek 3,50 m’yi, ticaret kullanımlarında en yüksek 4,50 m’yi, asma katlı ticari  birimler tasarlanması durumunda en yüksek 6,50 m’yi geçemez.

3-) TİCK-4 alanlarında KAKS: 1.60, Yençok: 14 kattır.

4-) TİCK-5 alanlarında KAKS: 1.65, Yençok: 14 kattır.

5-) Donatı alanlarında E: 1.00, Yençok = SERBEST'tir



Bizim Mahalle 1. Etap'a 85 milyon TL teklif

Geçtiğimiz gün yapılan Bizim Mahalle 1. Etap ihalesine 6 firma katılmıştı. İhalede en yüksek teklifi Özak GYO verdi. Özak GYO-İnt-Er Yapı İnşaat İş Ortaklığı verdi. Firma arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 85 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak ise 425 milyon TL teklif verdi. Bizim Mahalle 1. Etap için tıklayın




Teklif listesi için tıklayın



İşte Emlak Konut Bizim Mahalle projesinin tüm ihale detayları!




Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com



Geri Dön