18 / 04 / 2024

Bloomberg'ten Türkiye ile ilgili çok konuşulacak doğalgaz iddiası

Bloomberg'ten Türkiye ile ilgili çok konuşulacak doğalgaz iddiası

Bloomberg, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vladimir Putin ile görüşerek doğalgazda indirim ve TL ile ödeme isteyecek.



Doğalgaza peş peşe gelen zamların ardından vatandaş büyük bir karamsarlığa bürünürken, sıcak bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Semerkant’ta Rus lider Vladimir Putin’den doğalgazda indirim talep edeceği öne sürüldü.

Zirve öncesinde konu ile ilgili bir haber kaleme alan ABD merkezli finans ajansı Bloomberg’in Türk yetkililerden aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek yılki seçimler öncesinde ekonomiyi istikrara kavuşturmaya çalışırken Rusya ile daha da yakın mali ilişkiler kurmaya çalışacak.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen ve Bloomberg’e konuşan yetkililer bu hamlenin fiyat indirimlerini ve enerji ithalatında TL ile ödemeyi hedeflediğini aktardı. Türkiye’nin doğal gaz faturasının bu yıl 50 milyar doları aşması beklenirken Rusya şuanda en büyük enerji tedarikçisi konumunda.

Bloomberg ten Türkiye ile ilgili çok konuşulacak doğalgaz iddiası

‘DOĞALGAZDA YÜZDE 25 İNDİRİM İSTENECEK’

Konuyla ilgili doğrudan bilgisi olan üst düzey kaynak bugünkü görüşmede Erdoğan’ın Putin’den doğalgazda yüzde 25 indirim talep edeceğini belirtti. Kaynak ayrıca Türkiye’nin enerji ödemelerinin bir kısmını Türk Lirası olarak yapmayı gündeme getireceğini açıkladı.

Moskova’nın tutumuna aşina olan kişiler Türkiye’ye yönelik gaz indiriminden söz edildiğini doğrulamazken Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak geçen ay yaptığı açıklamada, iki ülkenin ruble cinsinden kısmi ödemeye geçmeyi kabul ettiğini söylemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön