29 / 03 / 2024

BM: İsrail 2020'de Filistinlilere ait 500'den fazla yapıyı yıktı!

BM: İsrail 2020'de Filistinlilere ait 500'den fazla yapıyı yıktı!

BM, İsrail güçlerinin 2020 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 500'den fazla konut ve yapıyı yıktığını duyurdu.



Birleşmiş Milletler (BM), İsrail güçlerinin 2020 yılının başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 500'den fazla ev ve yapıyı yıktığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından hazırlanan raporda, İsrail güçlerinin Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 506 ev ve yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

İsrail'in sadece geçen iki haftada 22 ev ve yapıyı yıktığı belirtilen raporda, bu yıl içinde yıkılan 506 ev ve yapıdan 134'ünün Doğu Kudüs'te bulunduğu belirtildi.

Batı Şeria’nın yüzde 60'ına tekabül eden "C bölgesi"nde yaşayan Filistinlilerin evlerinin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, İsrail'in "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktığı evlerin yıkım masraflarını da ev sahiplerinden aldığı bilgisi yer aldı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Filistin Koordinatörü Jamie McGoldrick, 10 Eylül tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uluslararası hukuka aykırı yıkım faaliyetlerine hız verdiğini belirtmişti.

McGoldrick, işgal altındaki bölgelerde halkın mülküne zarar vermenin uluslararası insan haklarına aykırı olduğuna değinerek, salgın döneminde bu yıkımların hız kazanmasının endişe uyandırdığını belirtmişti.

İsrail makamlarının, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait mülklere yönelik yıkımlar yaptığı ve Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine de hız verdiği bildiriliyor.

 

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait yapıları yıktı!


Geri Dön