25 / 04 / 2024

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı!

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil'de yer alan Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.



İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria’nın El-Halil nölgesinde yer alan Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; El-Halil’e bağlı Beyt Ummer bölgesindeki Ali Muhammed El-Allami'ye ait inşaat halindeki evin İsrail askerleri tarafından yıkıldığı belirtildi.

İsrail makamlarının söz konusu bölgeyi C bölgesi olarak değerlendirdiği ve askerlerin inşaat halindeki evi ruhsatsız olduğu iddiası ile yıktığı ifade edildi. 

İsrail yönetimi Filistinlilere ait yapıları yıkıyor

İsrail, 1967 yılında işgal altına aldığı Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistinli kaynaklar, 2018 yılında Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesi ile İsrail tarafından yıkıldığını ifade ediliyor. 

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise İsrail'e devredilmişti.


Geri Dön