29 / 03 / 2024

BoConcept’in Ottawa Koleksiyonu'na Red Dot Mansiyon ödülü!

BoConcept’in Ottawa Koleksiyonu'na Red Dot Mansiyon ödülü!

Yetenekli tasarımcı Karim Rashid tarafından BoConcept için tasarlanan “Ottawa Koleksiyonu” dizayn dünyasının en önemli ve en beğenilen ödülü sayılan Red Dot’ın 37 kişilik uzman jürisi tarafından mansiyon ödülüne layık görüldü...



Red Dot Dizayn Ödülleri, tasarımın uzmanları tarafından toplam 4,662 ürün kreasyonunun test edilmesi, tartışılması ve değerlendirilmesiyle sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan değerlendirme sonuçlarında, BoConcept’in yemek takımı mobilyası olan “Ottawa Koleksiyonu” oylamada yüksek puan alarak mansiyon ödülünü hak etti.


Koleksiyonun tasarımcısı Karim Rashid ve BoConcept, Dünya’nın en önemli dizayn ödüllerinden sayılan Red Dot Dizayn Ödülü’nü resmi olarak 1 Temmuz 2013 tarihinde, Almanya’nın Essen kentinde yapılacak Red Dot’un galasında alacak. “Ottawa Koleksiyonu” ödül töreninden sonra 4 hafta boyunca Red Dot’ın Dizayn Müzesi’nde sergilenecek ve tasarım meraklılarıyla paylaşılacak. Bu ödülle birlikte Karim Rashid’in Red Dot’tan aldığı ödül sayısı 22 olacak.


Karim Rashid “Ottawa Koleksiyonu”nun Red Dot Ödülü’ne layık görülmesinden dolayı çok heyecanlıyım. Koleksiyonumun dünyanın en presitjli ödüllerinden Red Dot’ı hak ettiğine inanıyorum. BoConcept’le yaptığımız harika işbirliğine de ayrıca teşekkür ediyorum” diyor. Rashid, Dünya’da tasarıma olan ilginin ve farkındalığın artmasına dizaynı toplumsal bir konu haline getirerek; yeni projelerle fonksiyonel ve rahat mobilyalar üretilmesine yardımcı olacağına inandığını sözlerine ekliyor.


Uluslararası mobilya markası BoConcept bünyesinde bulunan ve 2012 yılında tasarlanan “Ottawa Koleksiyonu”; kupalardan halıya, aydınlatmadan yemek masasına, sandalyeden konsola kadar her türlü mobilyanın ve tamamlayıcı aksesuarların olduğu birçok ürünü kapsıyor. Koleksiyonda yer alan açılır kapanır masa, gizli mekanizmasıyla 14 kişinin kullanabileceği büyüklüğe ulaşıyor. Pratik kullanımıyla fark yaratan masa tasarımı Ottawa sandalyeler ile tamamlanıyor. Doğadan esinlenerek yaprak şeklinde tasarlanan son derece konforlu sandalyeler ise yemek masasına kişilik kazandırıyor. Ayrıca kolay çekme ve kapama özelliğiyle tasarlanan konsol üstündeki kulplar, dalgalı ve köşeli görünümüyle akıcı ve yumuşak bir dekorasyon oluşturuyor. 


Geri Dön