24 / 04 / 2024

Bodrum Belediyesi kendi mülkündeki kaçak yapıyı yıktı!

Bodrum Belediyesi kendi mülkündeki kaçak yapıyı yıktı!

Bodrum Belediyesi, kendi mülkünde bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıyı yıkım kararı verildikten 18 yıl sonra yıktı.



Bodrum Belediyesi önünde, Koruma Amaçlı İmar Planında park alanında kalan ve mülkiyeti Bodrum Belediye Başkanlığına ait taşınmaz üzerinde bulunan ve yıllardan beri eczane olarak faaliyet gösteren kaçak ve ruhsatsız yapı yıkıldı. Kaçak yapıyla ilgili komşu işyerinin sahipleri tarafından dava açıldığı ve belediye yetkililerinin yıllardır yıkımı gerçekleştirilmeyen kaçak yapıdan dolayı yargılandıkları öğrenildi. 


Bugün sabah saatlerinde Bodrum Belediyesi İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi ekiplerince iş makinalarıyla yıkılan yapıyla ilgili kararın 1998 yılında 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alındığı öğrenildi. 


Kaçak ve ruhsatsız yapıyla ilgili olarak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, yapının yıkılıp yıkılmadığına dair pazartesi günü keşif yapacağı da bildirildi. 


Sözkonusu yapının hemen bitişiğinde bulunan işyeri sahiplerinin ise kaçak yapının mağduriyetlerine neden olduğu gerekçesiyle bir kaç yıl önce dava açtığı öğrenildi. 

İşyeri sahiplerinin avukatı Berna Arıcan, süreçle ilgili şu açıklamayı yaptı: 


"Bodrum 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılmış olan müdahalenin meni davasına ilişkin ilamın yargıtay tarafından bozulması sonucunda, yıkılan yapının komşu taşınmaza 

müdahalede bulunduğu ve bu müdahalenin komşuluk hukukuna göre katlanılması gereken bir müdahale olmadığı ve taşınmazın yıkılması gerektiği ortaya konulmuştur. 


Bu yapıyla ilgili olarak 1998 yılında 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun yıkım kararı vardır. Komşu taşınmaz malikinin bu yıkım kararının uygulamaması üzerine İçişleri Bakanlığı'na yapılan şikayet sonucunda Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi, Bodrum Belediye yetkilileri aleyhinde ceza davası açmıştır. Bu davada Belediye yetkilileri yıkım kararını yerine getirmedikleri için yargılanmaktadır" dedi.



Bodrum Ekspres Gazetesi


Geri Dön