26 / 04 / 2024

Bodrum yeni asfalt şantiyesi son durum!

Bodrum yeni asfalt şantiyesi son durum!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şantiye alanına yaptığı ziyarette, sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. iş güvenliği uzmanı Esat Kaplan da kendisine son durum hakkında detaylı bilgi verdi.



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yarımada genelinde, üst yapıyı güçlendirmek amacıyla belediye tarafından kurulumuna başlanılan Peksimet bölgesindeki modern yeni asfalt şantiyesini ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Bodrum Belediyesi, yarımadanın hatta çevre ilçelerin de ihtiyacına cevap verebilecek ölçüde, hızlı bir şekilde modern bir asfalt şantiyesi kurmak için çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında öncelikle arazinin tesfiyesi yapıldı ve çevresi istinat duvarları ile kaplanarak arazi, plent kurulumu için hazır duruma getirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Bodrum Belediyesi'ne tahsisi yapılan 18 dönümlük alan üzerine kurulacak asfalt plentinin parçaları birleştirilmeye başlandı. 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şantiye alanına yaptığı ziyarette, sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile Fen İşleri Müdürü Cafer Onur Çandar ve iş güvenliği uzmanı Esat Kaplan da Başkan Kocadon'a ziyaretinde eşlik ederek, kendisine son durum hakkında detaylı bilgi verdi. Yeni asfalt şantiyesi ile birlikte öte yandan mekanik plentin ve iş makinalannın alımlarının da gerçekleştirildiği çalışmaları değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "İhalelerden dolayı süreç biraz uzadı. Hedefimiz haziran ayında açmaktı fakat ihalelere itirazdan dolayı 2 aylık bir gecikme oldu. Gördüğünüz gibi, şu anda yapılan bu tesis, 3 milyon TL'lik bir tesis. Bu tesis sadece Bodrum'a değil, komşu belediyelere de hitap edecek bir tesis niteliğindedir. Bu aynı zamanda, Bodrum Belediyesinin de gerçekten gururu olacak bir tesistir. Bodrum bunu hak ediyor. Hatta biraz da geç kalmış bir tesis. Umuyorum ki, en kısa zamanda Bodrum, medeni yollarını, bu tesis sayesinde kazanacak. Çünkü tesisimiz, tam kapasiteli çalıştığı zaman saatte 120 ton asfalt üretimi yapabiliyor. Bu da Bodrum'un, birçok ihtiyacını karşılayabilecek bir kapasitedir. Onun için emeği geçen, bizlere yardımcı olan kredi almamızda katkı veren meclis üyelerimize ve iller bankasına bir defa daha teşekkür ediyorum. Umarım en kısa zamanda Bodrum, bu tesisten faydalanacak." açıklamasını yaptı. Yeni asfalt şantiyesinde günde ortalama 900 ton asfalt üretimi yapılacağı tahmin ediliyor.




Gazete Şah




Haber Posta Bodrum Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapımı tamamlanmak üzere olan 3 milyon liralık yeni asfalt şantiyesini inceledi.


Bodrum Peksimet bölgesinde yapımı devam eden modern asfalt şantiyesi için önce arazinin tesfiyesi yapıldı. Daha sonra çevresi istinat duvarları ile kaplanan arazi, plent kurulumu için hazır duruma getirildi. 


Muğla Büylikşehir Belediyesi'ne ait. Bodrum Belediyesi'ne tahsisi yapılan 18 dönümlük alan üzerine kurulacak asfalt plentinin parçaları birleştirilmeye başlandı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, şantiye alanına yaptığı ziyarette, sona gelinen çalışmaları yerinde inceledi. 


Saatte 120 ton asfalt ihalelerden dolayı yapım sürecinin biraz uzadığını belirten Başkan Kocadon, "Hedefimiz haziran ayında açmaktı fakat ihalelere itirazdan dolayı iki aylık bir gecikme oldu. 


3 milyon liralık bu tesis sadece Bodrum'a değil, komşu belediyelere de hitap edecek. Bodrum Belediyesinin de gerçekten gururu olacak bir tesis. Bodrum bunu hak ediyor. 


Umuyorum ki, en kısa zamanda Bodrum, medeni yollarını bu tesis sayesinde kazanacak. Çünkü tesisimiz, tam kapasiteli çalıştığı zaman saatte 120 ton asfalt üretimi yapabiliyor. Bu da Bodrum'un, birçok ihtiyacını karşılayabilecek bir kapasitedir" dedi.



Posta Bodrum


Geri Dön