19 / 04 / 2024

Bodrum'a iki dev yatırım!

Bodrum'a iki dev yatırım!

Berggruen ve Ottoman gibi uluslararası fonların yöneticisi Ali Pamir girişimiyle Bodrum'da hayat verilen Gümüşlük Evleri ve Bodrum Evleri projelerini mercek altına aldık. İşte Bodrum'a değer katan o projeler...




Berggruen ve Ottoman fonlarının yöneticisi Ali Pamir girişimiyle Bodrum'un çeşitli lokasyonlarında hayat verilen projeler gerek mimari tasarımları gerekse sahip oldukları özellikleri ile dikkatleri üstüne çekiyor. Bu projelerde biri Bodrum'un Gümüşlük beldesinde yükseltilen Gümüşlük Evleri. 


116 müstakil evden oluşuyor  

Ali Pamir ve 2.5 milyar dolarlık servetiyle dudak uçuklatan Nicholas Berggruen'in yatırımıyla hayat verilen Berggruen Gümüşlük Evleri, 3 fazdan oluşuyor. Toplamda 116 evin konumlandığı projenin 1. ve 2. fazında yaşam 2007 yılından bu yana devam ediyor. Gümüşlük Evleri, Bodrum'un Myndos Antik Kenti üzerine konumlu olan Gümüşlük beldesinde yükseliyor. Doğal atmosferiyle dikkatleri üstüne çeken Gümüşlük bölgesinde yer alan Gümüşlük Evleri'nde 3. fazda inşaat çalışmaları ise devam ediyor. Gümüşlük Evleri'nin 3. fazı için teslimlerin bu yılın Mayıs ayında gerçekleşeceğini söyleyen Ali Pamir, “Gümüşlük Evleri orta – üst seviyede bir proje. 1. ve 2. fazda İskandinav mimarlarla çalışmıştık ancak 3. faz Türk mimarların imzasını taşıyor” dedi. 


Bodrum a iki dev yatırım!


Gümüşlük Evleri'nde son 11 konut 

Türk mimarlar Doruk Pamir ve Murat İlter tarafından tasarlanan Gümüşlük Evleri'nin 3. fazında 18 ev bulunuyor. Projenin tamanında 6 tip ev seçeneği sunulurken, 3. faz 2 tip evden meydana geliyor. Teslimlerin Mayıs ayında yapılacağı Gümüşlük Evleri'nin 3. fazında yer alan konutların 7 tanesinin satışları ise gerçekleştirildi. 11 konutun satışının devam ettiği projede 1 yatak odasından oluşan G Tipi evin fiyatı 140 bin TL iken 3 yatak odasından oluşan H Tipi evlerde satış fiyatları 250 bin TL ile 280 bin TL arasında değişiyor.


Bodrum a iki dev yatırım!


Yüzde 70'i İskandinav 

Gümüşlük Evleri'nin toplam yatırım maliyetinin 16 milyon euro olduğunu sözlerine ekleyen Ali Pamir, “Projede tüm sakinlerin yararlanabileceği sosyal alanlarda yarattık. Bunlar arasında 4 adet havuz ve spor kompleksi geliyor” dedi. Ayrıca Gümüşlük Evleri sakinlerinin yüzde 70'ini İskandinav ülkelerinden gelen yatırımcılar oluşturuyor. 


 Bodrum a iki dev yatırım!


Richard Meier imzalı Bodrum Evleri 

Ali Pamir girişimiyle Bodrum'da hayata geçirilen projelerden bir diğeri ise Bodrum Evleri. Yalıkavak'ta inşa edilen Bodrum Evleri'nin üst düzey bir proje olduğunun altını çizen Pamir, “Bodrum Evleri dünyaca ünlü mimar Richard Meier imzası taşıyor. Projede kullandığımız malzemeler uluslararası markalardan oluşuyor. Banyo ve mutfaklarda Dornbracht marka beyaz eşyalara yer veririken, konutların tüm cephelerinde Schuco markasını yer verdik” dedi. 


Bodrum a iki dev yatırım!


25 milyon dolarlık proje 

Bodrum Evleri'nin toplam yatırım maliyeti ise 25 milyon dolar. 180 dönümlük arsa üzerine konumlandırılan bu lüks proje toplamda 21 adet müstakil evden oluşuyor. Projede her bir konut, açık ve kapalı alanlarıyla birlikte 600 metrekare alanı kapsıyor. Bodrum Evleri'nde her konuta ait müstakil havuzlarda bulunuyor. 


Bodrum a iki dev yatırım!


Örnek ev tamamlandı

Bodrum Evleri projesinde örnek evin inşası ise tamamlandı ve yaz aylarında müşterilerin beğenisine sunulacak. Projede konutların fiyatları da 5 milyon dolar. Bodrum Evleri'nde teslimlerin ise satış sürecinin başlamasının ardından 2 senede gerçekleştirilimesi planlanıyor. 


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön