25 / 04 / 2024

Bodrum'da 4 milyon TL'ye satılık Rum kilisesi!

Bodrum'da 4 milyon TL'ye satılık Rum kilisesi!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı



Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı. İşadamı Fırat Özbaşar, bahçesini kafeterya ve restoran haline getirip, kültür turizmine kazandırmak için restorasyon izinlerini aldığı kilise ve etrafındaki villalarını, maddi sıkıntıları nedeniyle satmak istediğini söyledi. Bitez Mahallesi'ndeki 4 bin metrekarelik araziye 10 yıl önce kat karşılığı 8 villa yapan Özbaşar, 1967 metrekarelik alanda kalan 4 villa ile tarihi M.S. 2 ile 3'üncü yüzyıllara denk gelen Geç Roma-Erken Bizans Dönemi'ne ait Rum kilisesini aldı.


4 milyon istedi


Restore etmeyi hedeflediği kilisenin bahçesini de restoran ve kafeterya yapmayı planlayan Özbaşar, Mısır'dan getirilen ve dönemin dini özelliklerini simgeleyen 'Gamalı Haç' motifli mozaikleriyle dikkat çeken kiliseyi ve 4 villasını maddi gücünün düşündüklerini yapmaya yetmemesi üzerine toplam 4 milyon liraya satışa çıkardı. Kilisenin kültür turizmine kazandırılması gerektiğini belirten Özbaşar, "Burayı aldığımızda harebe şeklindeydi. Kiliseyi ayakta tutabilmek için yaklaşık 100 bin dolar masraf yaptık" dedi.


Yeni Asır 



Geri Dön