26 / 04 / 2024

Bodrum'da 8.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Bodrum'da 8.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Bodrum 1. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gökçebel Mahallesi, Firenkazmağı Mevkii, 766 da 1 parselde yer alan gayrimenkulü 8 milyon 830 bin TL'ye satıyor...



T.C. Bodrum 1. İcra Dairesi tarafından, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gökçebel Mahallesi, Firenkazmağı Mevkii, 766 da 1 parselde yer alan gayrimenkul 8 milyon 830 bin TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 13 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:

T.C. BODRUM 1. İCRA DAİRESİ 2020/343 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla İl, Bodrum İlçe, 766 Ada, 1 Parsel, GÖKÇEBEL Mahalle/Köy, FİRENKAZMAĞI Mevkii, Bodrum Belediye Başkanlığının e-İmar uygulaması üzerinden elde edilen verilere göre 766 ada 1 sayılı parselin 1/1000 ölçekli Yalıkavak Revizyon+İlave Uygulama İmar Planında, kısmen Emsal 0.10 yoğunluklu Günübirlik Tesis alanında, kısmen regratif alanda, kısmen park alanında, kısmen imar yolunda, kısmen kıyıda, kısmen dere ve kanal alananında kaldığı belirtilmiştir.Taşınmaz İncir Bahçesi niteliği ile tapuya kayıtlıdır. Konu taşınmaza Yalıkavak-Türkbükü-Torba bağlantısını sağlayan İnönü caddesinden sola ayrılan Firenkazmağı Caddesi ve devamında Şendoğan Caddesi yaklaşık 1.100 metre takip edildiğinde ulaşılmaktadır. Şendoğan caddesi parselin içinden geçmektedir. Yolun böldüğü parselin sol tarafında (batı) kalan kısmı deniz sıfır konumunda olup kıyıda kalmaktadır. Taşınmaz düz bir zemine sahip olup içinde ve sınırı boyunca ekonomik değeri olmayan okaliptüs ağaçları bulunmakta olup genel olarak boştur. Parselin kuzey sınırında dere bulunmaktadır. Taşınmaz tapu kaydında her ne kadar incir bahçesi niteliği ile kayıtlı olsa da yukarıda imar durumu bilgilerinden de anlaşılacağı gibi 1/1000 ölçekli Yalıkavak Revizyon+İlave Uygulama İmar Planında, kısmen Emsal 0.10 yoğunluklu Günübirlik Tesis alanında, kısmen regratif alanda, kısmen park alanında, kısmen imar yolunda, kısmen kıyıda, kısmen dere ve kanal alanında kaldığı belirlenmiştir. Çevre ve komşu parseller kısmen boş kısmen narenciye bahçesi ile çevrili olup kısmen konut amaçlı yapılaşmalar bulunmaktadır. Taşınmazın çevresindeki yapılaşma yoğunluğu %20 oranlarındadır. Konu taşınmaz Bodrum Belediyesi sınırları içerisinde yer almakta olup belediye (şebeke suyu, kanalizasyon, toplu taşıma, çöp toplama hizmetleri, sokak aydınlatması) ve elektrik, tlf gibi diğer tüm altyapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Günlük ihtiyaç noktalarına araçla ulaşmak mümkündür. Olumlu etkenler: Denize sıfır olması. Olumsuz etkenler: Parselin imar yoluyla bölünerek denize sıfır kısmının kıyıda kalması, İmar planında kısmen regratif alanda, kısmen park alanında, kısmen imar yolunda, kısmen kıyıda, kısmen dere ve kanal alanında kalması.
Adresi : Yalıkavak-Türkbükü-Torba bağlantısını sağlayan İnönü Caddesinden sola ayrılan Firenkazmağı Caddesi ve devamında Şendoğan Caddesi yaklaşık 1.100 metre takip edildiğinde ulaşılmaktadır.
Yüzölçümü : 4.460,02 m2
İmar Durumu : 1/1000 Ölçekli Yalıkavak revizyon+ilave uygulama imar planında, kısmen emsal 0.10 yoğunluklu günübirlik tesis alanında , kısmen regratif alanda, kısmen park alanında, kısmen imar yolunda, kısmen kıyıda, kısmen dere ve kanal alanında kaldığı görülmüştür.
Kıymeti : 8.830.000,00 TL, KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 13/07/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 10/08/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : BODRUM ADLİYESİ MEZAT SALONU ADLİYE CADDESİ 1905 SOKAK NO:11/2 (BİTEZ KAPALI PAZAR ALANI) BİTEZ/BODRUM

Bodrum da 8.8 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/343 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön