18 / 04 / 2024

Bodrum'da fiyatlar arttı yatırımcı Milas'a kaçtı!

Bodrum'da fiyatlar arttı yatırımcı Milas'a kaçtı!

Muğla Milas'ta arsa fiyatlarının Bodrum'a oranla yarı yarıya olması bölgedeki yatırımları arttırdı. Bodrum'da planlanan ve halen devam eden önemli projelerin yatırım maliyetleri 1.7 milyar lirayı bulurken bu rakam Milas'ta 21 milyar liraya yaklaştı.



Havaalanı'na 17 kilometre mesafede olan Muğla'nın Milas ilçesinde arsa fiyatlarının Bodrum'a oranla yarı yarıya olması bölgedeki yatırımları arttırdı. Bodrum'da planlanan ve halen devam eden önemli projelerin yatırım maliyetleri 1.7 milyar lirayı bulurken bu rakam Milas'ta 21 milyar liraya yaklaştı.


İMAR İZNİ YATIRIMLARI MİLAS'A ÇEKİYOR

Bodrum'da 3 kata kadar imar izni verilirken bu iznin Milas'ta 6 kat olmasının inşaat yatırımlarını bölgeye çekmesi açısından önemli bir etken olduğunu belirten Milas Ticaret Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Milas; içinde Beçin, Avşar, Gümüşlük, Çökertme, Karahayıt, Köşk, Güllük, Kıyıkışlacık gibi top lam 132 mahalleden oluşmakta. Bu mahallelerin büyük çoğunluğunun Bodrum'a bağlı olduğu zannediliyor. Aslında Milas'ın mahallesi olan bu yerler sağladıkları imar imkanları, denizi ve eşsiz doğası ile yatırımcının gözdesi" dedi.

30 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Milas ilçe sınırlarında 8 civarında büyük projenin devam ettiğini, bunun yanında 5 ila 10 milyon lira arasında değişen çok sayıda orta ölçekli yatırımın da inşaat halinde olduğu aktaran Başkan Özer, "Büyük yatırımların bir çoğu inşaat halinde. Bir veya ikisi ise proje aşamasında. Sadece büyük yatırımların toplam maliyeti 20 milyar lirayı geçti. Küçük ölçekli projeleri de hesapladığımızda 30 milyar lira gibi bir rakam karşımıza çıkabilir" ifadelerini kullandı.


İMAR AVANTAJI İLE ÖNE ÇIKTI

Bodrum'da yeni tesis yapılacak yer kalmadığını bildiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Milas hem imar avantajı hem de Bodrum'un daha fazla deforme olmaması için en önemli alternatif yer haline geldi. Gerek turizm olanakları gerekse tarihi ve gastronomiyle önemli bir konuma gelen Milas, önümüzdeki 5 yıl içinde ikinci Bodrum olabilir. Darısı İzmir'in başına. Çünkü biz İzmir'de sahile yakın yerlerde de bu tür yeni merkezlerin oluşturulmasını istiyoruz" dedi.


YATIRIM YAPAN ÜNLÜLER

Milas'da sahil kesiminin de dahil olduğu geniş bir alanın Turizm Gelişim Alanı olarak belirlenmesi ilçeye avantaj sağladı. Bodrum'a oranla daha sakin olan Milas'da villa satın alanlar arasında ünlü sanatçı Bülent Ersoy, Zeynep, Keremcem, Ayla Algan ve yaşamını yitiren Adnan Şenses gibi isimler yer alıyor.


Habertürk Egeli


Geri Dön