24 / 04 / 2024

Bodrum'da 'Gelecek Turizm'de konulu toplantı gerçekleşti!

Bodrum'da 'Gelecek Turizm'de konulu toplantı gerçekleşti!

Akbank'ın, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) işbirliği ve Bodrum Otelciler Derneğinin (BODER) katkılarıyla düzenlediği, 'Gelecek Turizmde" konulu toplantının açılışını BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala yaptı..



Akbank'ın, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) işbirliği ve Bodrum Otelciler Derneğinin (BODER) katkılarıyla düzenlediği, 'Gelecek Turizmde" konulu toplantının açılışını BODER Genel Sekreteri Orhan Kavala yaptı. Panele Akbank KOBI Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz. TÜROFED Başkanı Osman Ayık,  İzmir  Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Birkan ve INTEL temsilcisi Koray Çandır katıldı. Bülent Oğuz: "Önümüzdeki dönemde Türkiye için turizm çok daha önemli olacak. Çünkü her şeyden önce artan sanayileşme ile birlikte karbon kotalarımız azaldıkça, alternatif arayışlarımız ortaya çıkacak, sanayi' olarak da bilinen turizmin önemi önümüzdeki dönemde daha da artacak. 


Kredi kolaylığı

Konaklama başta olmak üzere acente, mağaza, restoran gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak. "Turizm Destek Paketini yeniden şekillendirdik" dedi. 

Oğuz. ayrıca butik otel, motel ve pansiyonların yenilenmesi için avantajlı leasing çözümlerinden faydalanabildiklerini belirterek. 


"Sezon ödemeli turizm kredisi ile ticari kredi kartı ve artı para ürünlerini kullanan turizmciler,Akbank direkt internetten sınırsız havale ve EFT. Akbank şubelerinden ayda 20 havale. 20 EFT ve 20 çek tahsilatı, 25 yapraklı çek karnesi gibi bazı bankacılık işlemlerini 3 ay boyunca ücretsiz gerçekleştirebiliyor" diye konuştu. 2013 yılında turist sayısının 40 milyona yaklaştığına ve turizm gelirlerinin de 32 milyar doları aştığına dikkat çeken Osman Ayık ise, "Bu yılın ilk sekiz aylık döneminde ise turist sayısında 25 milyonu geçtik. Yılın ilk yarısındaki turizm gelirlerimiz de 13.8 milyar dolara ulaştı" dedi. 


Posta Bodrum eki 


Geri Dön