24 / 04 / 2024

Bodrum’da kiralar yüzde 24 arttı!

Bodrum’da kiralar yüzde 24 arttı!

Pandemi nedeniyle tercih edilen bölgeler arasında yer alan Bodrum'da kiralar yüzde 24 arttı...



Pandemi nedeniyle tercih edilen bölgeler arasında yer alan Bodrum'da kiralar tavan yaptı. Sadece yazın değil kışın da en çok tercih edilen bölgeler arasında yer alan Bodrum'da kiralar son 1 senede yüzde 24 arttı. Adeta koronavirüs göçünün yaşandığı ilçede  ortalama metrekare kira 32 lira, ortalama kira da 3 bin 120 lira oldu.

Endeksacom tarafından yapılan analizlere göre Muğla Bodrum'da mahalle bazında konut kiraları masaya yatırıldığında en yüksek kira ve ve en yüksek talebin Eskiçeşme, Kumbahçe ve Bitez’de olduğu belirtilirken, yine Bodrum Eskiçeşme ve
Kumbahçe’de ortalama metrekare kira bedeli 37 lira Bitez’de ise 36 lira olarak belirlendi.

Bodrum Eskiçeşme’de ortalama kira 3 bin 21 lira, Kumbahçe’de 3 bin 72 lira, Bitez’de ise 3 bin 318 lira şeklinde belirlendi.

Bodrum’da kiralar yüzde 24 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bodrum ilçesinin önümüzdeki günlerde de ilgi odağı olmayı sürdüreceğini belirterek,  “Pandeminin etkisi ile uzaktan çalışmanın artması ve yazlık bölgelerde daha fazla vakit geçirilmesi ile konut kiraları da önemli ölçüde arttı. Şu an değerler yüksek gelse de pazarda karşılığını bulduğunu, bu bedellerden kiralama yapıldığını; dolayısıyla da fiyatların arttığını görüyoruz.” diye konuştu.

Bodrum’da kiralar yüzde 24 arttı!

Bodrum’da kiralar yüzde 24 arttı!


Geri Dön