26 / 04 / 2024

İstanbul'da konut kiraları yüzde 70 arttı!

İstanbul'da konut kiraları yüzde 70 arttı!

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti bir senede yüzde 50,18, kiralar yüzde 70 arttı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), İstanbul’da yaşam maliyetleriyle ilgili güncel verileri sosyal medya hesabından yayınladı.

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti bir senede yüzde 50,18 oranında yükseldi. Kentte ev kiraları ise yüzde 71,43 oranında yükseliş sergiledi. 

İstanbul da konut kiraları yüzde 70 arttı!

Gıda, kişisel bakım ve temizlik ürünleri, ev kiraları gibi birçok alanda ciddi fiyat artışları kaydedildi.

İstanbul da konut kiraları yüzde 70 arttı!

İPA, senelik yükselişlerin hesaplandığı piyasa araştırması için 321 maddeyi kapsayan ürün sepetine ait fiyatları 3 bin noktadan derledi. Araştırma için ürün ağırlıkları İstanbul İstatistik Ofisinin 2020 yılında 1600 hane ile yaptığı yaşam maliyeti araştırmasından alındı.

 

İstanbul’da yaşam maliyeti bir yılda %50,18 arttı. Gıda, kişisel bakım ve temizlik ürünleri, konut kiraları gibi pek çok alanda ciddi fiyat artışı yaşandı.

* Yıllık artışların hesaplandığı piyasa araştırması için 321 maddeyi içeren ürün sepetine ait fiyatlar ... pic.twitter.com/TFK5D9irS0

— İstanbul Planlama Ajansı (@ipaistanbul) December 5, 2021

 

Konut sektöründe kira oyunları bitmiyor!

Kiracıların yüksek fiyat mağduriyeti giderilecek!

Dövizdeki artış kiralara yansır mı?


Geri Dön