29 / 03 / 2024

İspanya'da konut kiraları yüzde 40 arttı!

İspanya'da konut kiraları yüzde 40 arttı!

Barselona ve Madrid gibi şehirlerde son 4 yılda konut kiraları ortalama yüzde 40 arttı. Uzmanlar, kira artışlarının, İspanya'daki konut piyasasına artan ilgisinden olduğunu belirtiyor.




İspanya'da, başta Barselona ve Madrid olmak üzere büyük şehirlerde kira fiyatları hızla arttı. Kira fiyatlarındaki fahiş artış emlak sektörünün yeni sorunu olarak öne çıkıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İspanya'nın 2008 ile 2014 yılları arasında yaşadığı ekonomik krizin önemli nedenlerinden biri olan inşaat sektörünün kontrolsüz büyümesi ve artan konut fiyatları kira fiyatlarına da yansıdı.

Emlak şirketlerinin yayımladıkları araştırmalara göre, 2018 itibarıyla konut kiraları Barselona ve Madrid gibi büyük şehirlerde son 4 yıla oranla ortalama yüzde 40 artış gösterdi. En fazla kira artışı yüzde 49 ile Barselona'da oldu.

Kiralar, Madrid ve Barselona'da bin 220 ile bin 300 avroya çıkabiliyor

İspanya'da şehir merkezlerinde 80-90 metrekarelik bir evin aylık kirası ortalama 710 avro olurken, Madrid ve Barselona'da bu rakam bin 220 ila bin 300 avroya kadar yükseliyor.

Hızlı kira artışında Madrid ve Barselona'yı, Balear Adaları (Mayorka, Minorka ve İbiza'nın da olduğu bölge) izliyor.

Uzmanlar, kira artışlarının, yoğun talep ve yabancı yatırımcıların İspanya'da konut piyasasına ilgi arttı.

- Kirada oturan İspanyolların sayısı artıyor

Verilere göre; 2017 yılında İspanyolların yüzde 22,9'u kirada otururken, bu oran son yıllarda hızla artıyor. Yüksek kiradan dolayı mağdur olanların sayısı gün geçtikte artış gösterdi.
 


Geri Dön