27 / 04 / 2024

Konya'da kiralar yüzde 30 arttı!

Konya'da kiralar yüzde 30 arttı!

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber artan kira fiyatlarından Konya'da nasibini aldı. Kentte kira fiyatları yüzde 30 arttı.



Yeni eğitim-öğretim yılında eğitim yüz yüze olmasına karar verilmesi ile, üniversite öğrencilerinin ev bulma telaşı kiralık dairelerin fiyatını da yükseltti.

Takvim'de yer alan habere göre; Konya'da Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinin çok olduğu oturduğu şehirde 'üniversite mahallesi' olarak da bilinen Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde kiralar yaklaşık yüzde 30 oranında yükseldi.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, üniversite öğrencilerinin salgın zamanında memleketlerine dönmeleri üzerine evleri boşalttıklarını, yüz yüze eğitime karar verilmesiyle yeniden taleplerinin yükseldiğini belirtti.

Konya da kiralar yüzde 30 arttı!

Ev sahipleri yüzde 30 zam yapıyor

Altınay, süreci anlatarak, "Ev sahipleri fiyatları yukarı doğru tırmandırdılar. 1,5 yıldır aidat, yakıt gibi şeyleri kendileri ödediklerinden bunun acısını da çıkarabilmek için fiyatların üzerine yüzde 20'lik, 30'luk civarında zam koydular. Ayrıca talep meselesinden dolayı, gayrimenkul az olduğu için fiyatlar yukarı tırmanmış durumda. Kiralık daireler var ama çok az miktarda. Üretim yapılmıyor. Pandemiyle birlikte müteahhitler 2 yılı aşkın süredir inşaat maliyetlerinin artmasından dolayı inşaat yapmaya çok yanaşmıyorlar. Çünkü maliyetler çok yüksek çıkıyor. Özellikle öğrenciler okullarına yakın bir yerde kiralık daire aradıkları için okullara yakın bölgelerde kiralık daire sıkıntısı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Konya'da 64.9 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Geri Dön