20 / 04 / 2024

Bodrum'da yeni yılla birlikte turizm hareketliliği başladı!

 Bodrum'da yeni yılla birlikte turizm hareketliliği başladı!

Yeni yıla Bodrum'da girmek isteyen yerli ve yabancı tatilciler için hazırlıklar tamamlandı. Kent merkezinde ve Bodrum'un bazı beldelerde sadece yaz sezonunda açık olan bazı oteller, yılbaşı için de yeniden faaliyete geçti ve özel programlar hazırladı



Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Sevinç Gökbel, bugünlerde Bodrum'un cazibeli günler yaşadığını söyledi. 

     Bodrum'un güneşinin yanı sıra doğasının da son derece güzel olduğunu dile getiren Gökbel, ''Bodrum'un kış sevdalıları da bir hayli var. Eminim yılbaşını, yeni yılı Bodrum'da geçirmek isteyen çok konuğumuz olacak'' dedi. 

     Bodrum'da çok sayıda kişinin evi olduğunu anlatan Gökbel, ''Bodrum'da karakteristik butik otellerimiz var. Onun için yeni yılı Bodrum'da karşılamak isteyen çok kişi olacak'' diye konuştu. 

     Bodrum'un kış turizmini canlandırmak için çalışan tur operatörü ve acenteler olduğunu anlatan Gökbel, şöyle konuştu: 

     ''Bir gecelik, iki gecelik konaklamalı paketleri zaman zaman Bodrum'da da görüyoruz. TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin gişe işletimlerini yapıyor. Kış aylarındaki ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıllara göre daha da arttı. Bu artışta TÜRSAB'ın koyduğu sistemdeki kontrolün payı var. Ama bu arada kış konutlarımızın da artmış olmasının da payı var.'' 

     

     -Oteller yılbaşına özel programlar hazırladı- 

     

     Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri ve otel işletmecisi Orhan Kavala ise Bodrum'da hizmet veren otellerin, yılbaşını Bodrum'da geçirecek misafirler için özel programlar hazırladığını söyledi. 

     Bodrum'da her yıl başında hareketlilik yaşandığını, bu sene de hareketlilik beklediklerini anlatan Kavala, ''Bodrum'da merkezde ve merkeze yakın olan oteller, hatta bazı beldelerdeki otellerimiz açık, programları var. Yurt içi ve yurt dışı çalışan otellerimiz var. Onların da ona göre müşterileri var. Ama yılbaşında genelde yerli turist ağırlıklı olur. Bodrum'un 2013 yılına çok hareketli gireceğini düşünüyorum'' diye konuştu. 

     Bu arada Bodrum sokaklarında yılbaşına az bir zaman hareketlilik yaşandığı gözlendi.

AA


Geri Dön