18 / 04 / 2024

Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlanmalı!

Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlanmalı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan Boğazlıyan Kentsel Dönüşüm Projesi Çalışmalarını İnceledi. Turan, firma yetkililerine daha hızlı tempoyla çalışmalarını ve personel sayısını artırmalarını istedi.



TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Boğazlıyan ilçesinde süren kentsel dönüşüm kapsamında süren inşaatları inceledi. Toplu Konut İdaresi tarafından Boğazlıyan’da yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yakından takip eden  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, Boğazlıyan’a geldi. Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya ve yüklenici firma görevlileri tarafından karşılanan Turan, inşaat alınana geçerek incelemelerde bulundu.


Müteahhit firma tarafından yürütülen çalışmaları, en küçük detayına kadar inceleyen Başkan Turan, firma yetkililerine daha hızlı tempoyla çalışmalarını ve personel sayısını artırmalarını istedi. Boğazlıyan’da yürütülen projenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Turan, "Toplu Konut İdaremizin Türkiye genelinde 4 bin, 5 bin konutluk olmak üzere 600 şantiyesi var. Ancak Boğazlıyan ilçemiz bu noktada oldukça şanslı. Belediye Başkanımız Hamdi Erdal da en az bizim kadar ilgileniyor ve Boğazlıyan’ın bir an önce mesafe alması için çalışıyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah yaz mevsiminde bir kez daha güzide ilçemizi ziyaret edeceğim" dedi.


Boğazlıyan’da çalışmaların yavaş ilerlediğine değinen Turan, “Boğazlıyan’da kötü gitmiyoruz ama hızlı gidecekler, müteahhidi uyardım, çalışma tempolarını artıracaklar. Bir an önce burayı ayağa kaldıracağız" diye konuştu.


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hamdi Erdal,"Kentsel Dönüşüm kararı verilip de en erken ihalesi gerçekleştirilen projelerden bir tanesinin de Boğazlıyan’dır. TOKİ Başkanımız Sayın Mehmet Ergün Turan’ın talimatları sonrasında inşallah Kentsel Dönüşüm Projesi, daha erken bir zamanda bitirilecek. Kentsel dönüşümle birlikte şehir merkezi sanayi sitesinden arındırılmış olacak. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, 285 adet konut, 1 adet belediye binası, 1 adet kültür merkezi binası, 3 adet ticari blok inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi gerçekleştirilecek. İlçemiz, gerek mimarisiyle ve gerekse sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımlarla geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir” ifadelerini kullandı.


Geri Dön