10 / 05 / 2024

Bölgede yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan yeni deprem uyarısı!

Bölgede yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan yeni deprem uyarısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle ilgili konuşan uzmanlar, ardı ardına gelen böylesi iki büyük depremin Türkiye’de ilk kez meydana geldiğini belirtirken, yeni depremler olabileceği konusunda da uyarı yaptı.



Konuyla ilgili konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, bölgede bir deprem beklendiğini ancak bu kadar büyük olmasının beklenmediğini söyledi.

Bölgede yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan yeni deprem uyarısı!

Aynı bölgede 9 saat sonra 7’nin üzerinde ikinci depremin olmasının da şaşırtıcı olduğuna vurgu yapan Özmen, bunun çok ender rastlanacak bir olay olduğunun altını çizdi.

Hürriyet'ten Levent Kulu’ya konuşan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır ise bölgede hareketliliğin sürdüğünü hatırlatarak uyarıda bulundu.

“BÜYÜK BİR DEPREM DAHA OLABALİR!”

Halen büyük çapta artçılar oluşumuna dikkat çeken Çakır, bölgedeki yerkabuğunun çok büyük bir şiddette sarsılıp hareket ettiğine işaret ederek, “Yani burada yer yerinden oynadı. “Büyük bir deprem daha olabilir. Çünkü bölgede büyük deprem potansiyeline sahip faylar bulunmakta ve tehlike halen var” uyarısında bulundu.

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Namık Çağatay ise Anadolu levhasının yaklaşık 3 metre batıya doğru kaydığı bilgisini verdi. Bunun, Orta Anadolu’da küçük faylarda bazı depremler oluşturabileceğini ancak bunun etkisinin Kuzey Anadolu Fayı’nda olmayacağını öngördüğünü söyledi.


Geri Dön